© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kontich pakt Beker van Antwerpen na zeer beladen finale tegen Retie: “Die panenka? Een ingeving van het moment”

Een tifo in de tribune, meer dan vijfhonderd man langs de lijn en het obligatoire Bengaals vuur in de lucht. Retie en Kontich kregen op Hoboken de ideale omstandigheden voorgeschoteld om er een leuke finale van te maken. En het was echt zo’n ouderwetse cupmatch. Aanvankelijk leek Wout Noeyens, net als in 2018, Retie de beker met een rake treffer te bezorgen… tot Tiebe Strubbe in het absolute slot de 1-1 tegen de netten joeg. In de penaltyreeks bleef Kontich het koelbloedigst.

Dries Van Thielen

LEES OOK. Dubbelslag voor Moldavo B: na titel mogen Molse dames nu ook Beker van Antwerpen in de lucht steken

LEES OOK. Patrick Goots over zijn mooiste trofee als coach: “De Beker van Antwerpen met Retie, daar praten ze nog altijd over”

“Die gaan seffens door het dak zakken”, hoorden we iemand van Hoboken zuchten toen twee Retie-supporters op het overdakje stonden om hun tifo uit te rollen. Maar wonderwel begon de match zonder ongelukken. Spoiler: zo bleef het niet. Zowel Kontich als Retie mikten op de Beker van Antwerpen om hun seizoen nog wat op te poetsen en begonnen best zenuwachtig aan de partij. Enkele verdedigende foutjes aan beide kanten zorgden voor het grootste gevaar in de eerste helft.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Al vroeg in de tweede helft viel dan toch de openingstreffer. Een hoekschop van Retie ging voorbij alles en iedereen en het was uitgerekend Wout Noeyens, de bekerwinnaar van 2018, die het leer tegen de netten joeg. “Ik stond aan de tweede paal en ik had echt niet verwacht dat de bal nog tot bij mij kwam. Na mijn goal vond ik ons de betere ploeg.” Het was inderdaad al Retie wat de klok sloeg. Tot de poppen aan het dansen gingen in minuut 78...

Volleybal?

Retie-verdediger Maxim Gijs toetste als laatste man de bal volleybalgewijs weg met de handen, terwijl een speler van Kontich alleen op doel vertrok. Geel voor Gijs, maar Kontich was als door een wesp gestoken. Niet veel later mikte Victor De Cock, de gevaarlijkste man bij Kontich, de bal net onder de lat, maar de Retiese goalie kon zich nog net reppen. In het absolute slot was het dan toch prijs. Tiebe Strubbe legde op identieke wijze vanop zo’n 25 meter aan en de bal viel pardoes in de verste hoek. 1-1 en penalty’s.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Het is een huizenhoog cliché, maar penalty’s blijven een loterij”, aldus Noeyens. Uiteindelijk zette Kontich al zijn strafschoppen om in goals, voor Retie miste Willem Van Heurck. En wat deed matchwinnaar Tiebe Strubbe? Toch wel met een panenka scoren, zeker? “Een ingeving van het moment.”

“Een gelukje”

Over zijn goal bleef de doelpuntenmaker van Kontich bescheiden. “Een gelukje. Ik zag in de fase ervoor dat hij de bal van Victor nog net kon overtikken, dus ik dacht dat het weer van dat was. Maar hij ging er toch lekker in. Nu gaan we wel een groot feestje bouwen”, besloot Strubbe terwijl de flessen champagne werden leeggespoten.

Bij Retie baalde afscheidnemend coach Geert Persoons uiteraard. “Het was natuurlijk mooier geweest om met een beker op mijn cv te stoppen, maar het is nu eenmaal zo. Ik kan de jongens absoluut niks verwijten. Die laatste goal was een gelukje en ze hebben gespeeld voor alles wat ze waard waren.”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen