wielrennen: bk tijdrijden juniores jongens 

Jasper Schoofs en Matisse Van Kerckhove moeten vrede nemen met dichtste ereplaatsen: “Ik ben vandaag naar huis gereden”

Geraardsbergen -

Gooikenaar Aldo Taillieu liet geen spaander heel van de tegenstand. Dat moesten ook Jasper Schoofs en Matisse Van Kerckhove erkennen. Al was het gevoel bij de ene positiever dan bij de andere. “Voor mij is het allemaal nog nieuw.”

Lieven Verheyen

“Ik ben vandaag naar huis gereden. Dat is de enige conclusie die ik hier kan vertellen”, reageerde Jasper Schoofs met een gezicht dat boekdelen sprak. “Oké, ik ben nog tweede. Maar dat is niet waarvoor ik naar hier ben gekomen.”

De achterstand op winnaar Taillieu bedroeg 38 seconden. “Na de eerste doortocht was de kloof al 18 seconden. In de tweede ronde verlies ik nog eens zoveel tijd. Excuses moet ik niet gaan zoeken. De beste wint. Overduidelijk. Nogmaals. Ik ben gewoon naar huis gereden.”

Toch mag Schoofs deze tweede plaats niet dramatiseren. Wederom een podiumplaats lijkt ons meer dan verdienstelijk. Zaterdag sluit hij het eerste deel van het seizoen af met de Ardennenklassieker Luik-Bastenaken-Luik. “Op uitdrukkelijke vraag van de ploeg (Acrog-Tormans) kom ik daar nog aan de start. Nadien gaat de riem er twee weken af.”

Matisse Van Kerckhove is wel tevreden.

“In tegenstelling tot Jasper kijk ik wel met goed gevoel terug op mijn tijdrit”, blikt Van Kerckhove terug. “Voor mij is de weg en het tijdrijden allemaal nog nieuw. Al heb ik wel gemerkt dat races tegen de klok me goed liggen. Ik kom uit het mountainbiken. Bovendien ben ik al op zeer jonge leeftijd met mijn ouders vanuit Antwerpen naar Spanje verhuist. Niet om het sportieve aspect. Wel omdat mijn vader er voor Katoennatie een job uitoefent.”

De 17-jarige renner woont in de omgeving van Barcelona. Toch komt hij sinds dit jaar uit voor Crabbe Dstny. “Doordat ik voor een Belgisch team uitkom, mag ik niet aan alle wedstrijden in Spanje deelnemen. Daarom hoop ik nog op enkele selecties met de nationale ploeg. En regelmatig reis ik naar België af om hier wedstrijden af te werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen