© EPA-EFE

Rovanperä pakt de leiding in Rally van Portugal, Thierry Neuville zakt naar zesde plaats

Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) heeft vrijdag de tweede wedstrijddag van de Rally van Portugal als leider afgesloten. De Fin heeft een seconde voorsprong op de Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris). De Japanner Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) is derde op 4.7. Thierry Neuville (Hyundai i20) is van de tweede naar de zesde plaats gezakt, op 18.1 van Rovanperä. Grégoire Munster (Ford Puma) is negende, op 2:27.3.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Na een rustige vrijdagochtend was de top zes samengepakt op 9.1. Neuville leek als eerste op de baan weinig last te hebben dat hij het parcours moest schoonvegen. De Belg reed vol overgave naar de tweede plaats op 2.9 van Katsuta.

Vrijdagnamiddag moest Neuville beetje bij beetje de rol lossen en sloot hij de dag af als zesde op 18.1. Zaterdagochtend start hij als vierde, dat is een betere positie. Titelconcurrent Elfyn Evans (Toyota Yaris) is achtste en moet op zaterdag, net als op vrijdag, als tweede de baan op. De Welshman reed vrijdagnamiddag lek en kijkt al tegen een achterstand van 1:43:2 aan.

Zijn teamgenoten doen het een pak beter. Rovanperä won vrijdagnamiddag één rit en heeft als leider een minieme voorsprong van een seconde op Ogier die twee ritten won. Vooral in de slotrit van de dag ging de Fransman fel te keer. Katsuta zakte van een naar drie. Ott Tänak (Hyundai i20) is vierde op 5.4. Met Daniel Sordo (Hyundai i20) op de vijfde plaats, op 17.9 en Neuville op de zesde plaats, op 18.1, zijn er nog zes kandidaten voor de zege. Vier van hen (Rovanperä, Ogier, Tänak en Neuville) wonnen in het verleden al eens in Portugal.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer