VIDEO. Geen koude douche, maar wel… Peter Maes pakt de titel met Willem II en dat levert hem een nat hemd op

© X Willem II

Peter Maes wordt op handen gedragen bij Willem II en dat mag je best letterlijk nemen. De Belgische coach loodste de club uit Tilburg naar promotie en de titel in de Nederlandse tweede klasse. Tijdens de feestelijkheden gooide een groepje spelers Maes in het water.

Hannes Van Gael

De promotie had Willem II al op zak en op de slotspeeldag van de Keuken Kampioen Divisie, de officiële naam van de Nederlandse tweede klasse, deed de Noord-Brabantse club daar ook nog de titel bij door Telstar met 3-2 te kloppen.

Die titel werd stevig gevierd bij de Tilburgse club en dat mocht Peter Maes aan den lijve ondervinden. Enkele spelers grepen onze landgenoot vast en kregen hem, ondanks tegenstribbelen, vlotjes in het bubbelbad van de kleedkamer. Geen koude douche, maar een warm bad dus voor Maes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Willem II zijn ook Belgen Matthias Verreth en Rob Nizet (maker van de 2-2 zaterdag) actief.

Op de slotspeeldag verzekerde ook FC Groningen zich van promotie naar de hoogste voetbalklasse in Nederland. Het moest zaterdag winnen van toenmalig nummer 2 Roda JC en dat deed het ook met 2-0.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen