Dodental veerboot Tanzania loopt op

Nieuws
anp
zaterdag 22 september 2018 om 03:00

Mwanza

Het aantal doden als gevolg van de gekapseisde veerboot op het Tanzaniaanse deel van het Victoriameer is opgelopen naar 136. Dat heeft een hoge politiefunctionaris gemeld. De kleine veerboot onderhield de verbinding tussen twee eilanden in het zuiden van het Victoriameer, Ukerewe en Ukora. Er zijn mogelijk honderden slachtoffers. Volgens berichten waren veel te veel mensen aan boord van het schip, de Nyerere – waarschijnlijk meer dan driehonderd. De boot kapseisde vlak bij het eiland Ukerewe. Er konden donderdag 37 opvarenden worden gered. Ongelukken met overvolle boten komen vaak voor op het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het British Museum in Londen.

Gestolen artefacten uit British Museum verkocht op eBay, FBI doet onderzoek

De FBI mengt zich in het onderzoek naar ruim 1.500 gestolen artefacten uit het British Museum, nu er honderden objecten zijn aangetroffen op veilingsite eBay.

De Russische invasie van Oekraïne heeft EU-uitbreiding weer hoog op de agenda gezet.

EU-uitbreiding terug van weggeweest. Maar is Europa wel klaar voor een nieuwe groeispurt?

EU-uitbreiding staat sinds de Russische invasie weer hoog op de agenda en wordt door hoge Europese functionarissen als noodzakelijk gezien. Maar is dat wel zo - en is het überhaupt wel verstandig?

Palestijnse burgers na de raketaanval op een tentenkamp in Rafah

Zeker 35 doden door Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp Rafah

Bij een vergeldingsaanval door Israël is een tentenkamp in de stad Rafah getroffen, en zijn zeker 35 Palestijnen omgekomen. Een onbekend aantal anderen raakte gewond.

Brandende huizen in Valparaiso, Chili.

Brandweerman en bosbeheerder gearresteerd voor dodelijkste Chileense bosbranden ooit

De Chileense politie heeft een 22-jarige brandweerman gearresteerd voor het aansteken van een serie natuurbranden in februari. Het ging om de dodelijkste natuurbanden in de geschiedenis van het land, 137 mensen kwamen om.

Premier Netanyahu vorige week, terwijl hij arriveert bij het parlement in Jeruzalem, de Knesset.

Geleidelijk trekt het internationaal recht het kleedje onder Israël vandaan

Opnieuw een juridische tegenslag voor Israël. Van het Internationaal Gerechtshof moet het de militaire operatie in Rafah ogenblikkelijk staken. Zo stapelen de voor Israël ongunstige ontwikkelingen op .

Een politieagent houdt de wacht vanuit een politievoertuig in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

Weer moeten Haïtianen toekijken hoe een buitenlandse troepenmacht over hun lot beschikt

Een eerste lichting Keniaanse politieagenten is geland in het door bendegeweld geteisterde Haïti. Weer kan het Haïtiaanse volk niet zelf beschikken over zijn eigen toekomst.