De overzet op het kanaal tussen Oud-Turnhout en Ravels vaart weer uit vanaf zondag 5 mei.© RR

Veerpontje vaart weer uit op kanaal: start overzetseizoen gaat gepaard met streekmarktje

Oud-Turnhout/Ravels -

Toerisme Oud-Turnhout opent op zondag 5 mei samen met Toerisme Ravels en Toerisme Arendonk het nieuwe overzetseizoen over het kanaal Dessel-Schoten. Het pontje met een ketting tussen de natuurgebieden van Oud-Turnhout en Ravels vaart vanaf dan weer uit. De opening gaat gepaard met een streekmarktje.

Bart Van den Langenbergh

Een veerpont over het kanaal Dessel-Schoten was aanvankelijk een installatie van Jan Van Geest, de voormalige eigenaar van restaurant Burcht Hertog Jan, om meer klanten aan te trekken. Met het luiden van de bel kwam de cafébaas je oppikken aan de andere kant van het kanaal.

“In de zomer van 2023 maakten bijna 13.000 bezoekers in vijf maanden tijd gebruik van het bijzondere vaartuig”

Bea Geudens

Toerisme Oud-Turnhout

“De gemeente Oud-Turnhout startte in 2018 zelf met een overzet over het kanaal Dessel- Schoten om een verbinding te maken tussen de natuurgebieden van Oud-Turnhout en Ravels”, zegt Bea Geudens van Toerisme Oud-Turnhout. “Het pontje met een ketting wordt getrokken van de ene oever naar de andere door jobstudenten en mensen uit een sociaal tewerkstellingsproject. Het initiatief is een echte toeristische trekpleister. In de zomer van 2023 maakten bijna 13.000 bezoekers in vijf maanden tijd gebruik van het bijzondere vaartuig.”

Marktje

Op zondag 5 mei opent Toerisme Oud-Turnhout samen met partners Toerisme Ravels en Toerisme Arendonk het nieuwe overzetseizoen met een marktje aan de overzet ter hoogte van eetgelegenheid Burcht Hertog Jan op De Laks. Bezoekers kunnen daar genieten van allerlei randanimatie, kunst en ambacht. Lokale ondernemers verkopen streekproducten en er zijn infostandjes. “Je kunt er proeven van streekwijnen, -bieren en -sapjes, zoetigheden en hartige hapjes”, luidt het nog bij Toerisme Oud-Turnhout. “Steek je licht ook eens op bij de plaatselijke imkervereniging en De Tuinrangers of verras je kinderen en jezelf op een tochtje met een vikingboot.” De muzikale omlijsting gebeurt door De Patrons.

De opening van het overzetseizoen in Oud-Turnhout gaat zondag gepaard met een streekproducentmarktje.© Gemeente Oud-Turnhout

Het overzetseizoen duurt van zondag 5 mei tot zondag 29 september. In mei, juni en september kun je de overzet nemen van woensdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur. In juli en augustus vaart het pontje zeven dagen op zeven uit, telkens van 11 tot 18 uur.

toerismeoud-turnhout.be/overzet

De opening van het overzetseizoen in Oud-Turnhout gaat zondag gepaard met een streekproducentmarktje.© Gemeente Oud-Turnhout

Het Vikinggenootschap is zondag ter plaatse met een vikingboot.© Gemeente Oud-Turnhout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout