Schepen Wout De Meester en natuurdeskundige Floren De Rop kijken uit naar de verdere invulling van het stadsbos.© yjs

Stadsbos Puitvoet breidt opnieuw uit met 2,5 hectaren

Sint-Niklaas -

Het Sint-Niklase stadsbestuur heeft 2,5 hectare grond gekocht voor de verdere uitbreiding van stadsbos Puitvoet. “De verdere invulling van stadsbos kan nu concreter worden”, zegt schepen Wout De Meester.

Yannick Joos

Het stadsbestuur zet zich al langer in om gronden te verwerven en ze van landbouwgrond om te vormen naar bosgebied. Sinds 2014 is het totaal aantal hectare in eigendom van de stad bijna verdubbeld, ter waarde van iets meer dan een miljoen euro.

LEES OOK. Stadsbos breidt uit met meer dan 3 hectare: “Vijf voetbalvelden aan extra bosruimte”

“We zijn gestart met vijftien hectare en hebben daar door de jaren heen zo’n twaalf hectare aan kunnen toevoegen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Wout De Meester (Groen). “In augustus vorig jaar konden we al zo’n 3,15 hectare bosgrond aankopen. Nu wordt daar nog eens 2,5 hectare aan toegevoegd. Die laatste gronden zijn essentieel om de bosstructuur volledig te kunnen verbinden.” (Lees verder onder de foto)

In totaal werd opnieuw 2,5 hectare grond aangekocht.© yjs

Door de aankoop wil de stad opnieuw nadenken over een concrete invulling voor het bos. “We hebben eerder al participatieve gesprekken opgestart en blazen dat traject nu opnieuw leven in”, zegt schepen De Meester. “We gaan kijken in welke mate er ruimte is voor bijvoorbeeld hondenlosloopzones, bloemenvegetaties of een wandelpad.”

De percelen worden nog tot de winter van volgend jaar gebruikt voor landbouwdoeleinden. Tegen 2026 wil de stad zich klaarmaken voor de aanplanting en aanleg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER