Wie houdt hen dan van de zege? Rafael Nadal wil met Carlos Alcaraz dubbelen op de Spelen: “Hij hoeft het me zelfs niet te vragen”

© Getty Images for Netflix © 2024

Schrik niet als u straks op de Olympische Spelen in Parijs een iconisch dubbelduo in actie ziet voor Spanje. Rafael Nadal en Carlos Alcaraz zien een gezamenlijke deelname wel zitten en hopen daarom in aanloop naar Parijs enkele toernooien samen te kunnen tennissen.

Jorunn Vannoorden

Alcaraz, de huidige nummer 3 van de wereldranglijst, maakt er al even geen geheim meer van dat hij dolgraag naast zijn 37-jarige idool wil spelen in Parijs. Op het Masters-toernooi in Madrid liet de 20-jarige tennisser weten een beetje zenuwachtig te zijn om het gesprek hierover aan te gaan. Maar nu zijn die zenuwen voor niets meer nodig, want ook Nadal ziet dat idee wel zitten.

”Carlos hoeft me niets te vragen. Als alles goed gaat, spelen we”, reageerde Nadal in de podcast IGUALES. ”Het is ook heel spannend voor mij. En als ik het niet verkeerd heb begrepen, ook voor hem. Als we beiden fit zijn, waarom niet. We kunnen een mooi team vormen. Het zou goed zijn voor ons en voor het Spaanse team.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal heeft in ieder geval ervaring genoeg op de Spelen: hij won in 2008 goud in het enkelspel en in 2016 goud in het dubbelspel met Marc López. Voor Alcaraz wordt het zijn debuut op de Spelen. Het olympisch tennistoernooi vindt plaats op Roland Garros, waar Nadal veertien keer het grandslamtoernooi won.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen