Stijn Stijnen, trainer van Patro Eisden Maasmechelen.© Dick Demey

Stijn Stijnen krijgt (deels) gelijk in beroep, maar wordt toch vijf wedstrijden geschorst

Eisden -

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft Stijn Stijnen (Trainer van Patro Eisden) in beroep een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd. Één voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd op Waasland-Beveren, de andere vier matchen zijn het gevolg van een eerdere voorwaardelijke straf die nu effectief wordt.

Thomas Standaert

Stijnen ging vorige week in beroep tegen een schorsing van zes wedstrijden die hem boven het hoofd hing nadat hij in de slotfase van de uitmatch op Waasland-Beveren uitgesloten werd en vervolgens zijn broer en Patro-T3 Steven Stijnen een fikse duw gaf. Ook riskeerde hij nog een extra schorsingsspeeldag omdat hij na die wedstrijd, ondanks zijn uitsluiting, het speelveld had betreden om de scheidsrechter te groeten.

In beroep haalde Stijnen deels zijn slag thuis. De Disciplinaire Raad herleidde de effectieve schorsing voor bovenstaande feiten van twee speeldagen naar één speeldag, maar herriep tegelijkertijd wel de uitgestelde straf van vier speeldagen die Stijnen boven het hoofd hing. De slotsom komt dus neer op een effectieve schorsing van vijf speeldagen.

© Dick Demey

MEER OVER Stijn Stijnen

MEER OVER VOETBAL