Schepen van Lokale Economie Ilse Lambrechts met winnaars Wim en Ingrid van ’t Liers Boetiekske en burgemeester Rik Verwaest.© Handelsgids

‘t Liers Boetiekske is vriendelijkste handelaar van de stad met score van 9,59 op 10

Lier -

In het Liers Boetiekse, werd woensdagavond de prestigieuze titel van de vriendelijkste handelaar van Lier toegekend aan Ingrid en Wim, eigenaren van het ‘t Liers Boetiekske. Negen andere Lierse handelaars vielen ook in de prijzen.

Hélène Baccaert

Luc Verheyden van de Handelsgids benadrukt de uitzonderlijke prestatie van Lier. De stad heeft maar liefst tien handelaars met een score van 9 op 10 of hoger, een prestatie in de schijnwerpers geplaatst wordt als een voorbeeld van vriendelijkheid en kwaliteitsservice voor heel Vlaanderen. Deze prestatie is des te opmerkelijker omdat het de derde stad is in de regio die zo’n hoog aantal uitzonderlijke handelaars telt.

Klantvriendelijkheid

Alle kmo’s die op de Handelsgids.be aanwezig zijn, kunnen een review krijgen en een quotering op klantvriendelijkheid. Klanten kunnen één keer per jaar een score geven op 10 voor de klantvriendelijkheid. Dit kan zowel in de loop van het jaar, als tijdens de jaarlijkse eindejaarsactie.

Na Nieuwjaar wordt van elke kmo die van minimaal dertig verschillende personen een quotering gekregen heeft gedurende het afgelopen jaar, een gemiddelde gemaakt en de hoogste score is de ‘vriendelijkste handelaar’.

“Wij kwamen toen bij Ingrid binnen en we kregen hier ongelooflijk veel positivisme en zelfvertrouwen”

Rik Verwaest (N-VA)

Burgemeester Lier

“Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker”, zegt Verheyden. “Klantvriendelijkheid staat op de eerste plaats bij de klant. Dat is de hoofdreden waarom zij of hij blijven kopen bij de lokale handelaars. Met de verkiezing willen we klantvriendelijkheid nog extra stimuleren.”

Positivisme

“Het is heel fijn om deze prijs mee te mogen uitreiken. Toen we hoorden dat er een nieuwe zaak kwam in De Berlarij, en dan nog een kledingzaak, moesten we er toch is een keer naar gaan kijken. Wij kwamen toen bij Ingrid binnen en we voelden hier ongelooflijk veel positivisme en zelfvertrouwen”, vertelt Liers burgemeester Rik Verwaest (N-VA). Hij prijst de unieke sfeer van Liers Boetiekske, die gekenmerkt wordt door “goesting en optimisme”, en noemde het “de beste manier om een zaak uniek te maken.”

“Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker”, zegt Luc Verheyden van de Handelsgids.© Hélène Baccaert

Ilse Lambrechts, Schepen van lokale economie, uitte haar trots over het vermogen om de handelaars te eren die het hart van de lokale economie vormen, en beklemtoonde dat het belangrijk is om hun bijdragen te erkennen en te vieren. “De klanten worden dagelijks door onze Lierse handelaars in de bloemetjes gezet, nu is het de beurt aan jullie om in de schijnwerpers te staan. Ik ben blij dat wij vandaag kunnen zeggen dat Ingrid en Wim van het Liers Boetiekse door de Handelsgids en klanten uitgekozen zijn tot de vriendelijkste handelaar.”

Vriendelijkste geschenkwinkel

“Al jaren is Anneke van Frann steeds topfavoriet. Ze heeft al menig award gekregen van Vriendelijkste Handelaar van Lier en Vriendelijkste geschenkenwinkel van Vlaanderen”, zegt Verheyden. Ook dit jaar werd ze weer bekroond als Vriendelijkste Geschenkenwinkel van heel Vlaanderen. Handelsgids.be geeft aan vijftien bedrijfstakken een aparte award. Tijdens de avond was er nog een extra verrassing. Winkel Scoubi Dou kreeg de award van Vriendelijkste Ballonnenshop van Vlaanderen.

Anneke van Frann mocht de prijs voor Vriendelijkste geschenkwinkel van Vlaanderen mee naar huis nemen.© Handelsgids

Naast ’t Liers Boetiekske vielen er negen andere handelaars in de prijzen. Ze hadden allemaal een mooie score van 9 op 10 of meer: Bakkerij Parade, broodjeszaak Vackbar, Tearoom Den Bompa, Frann, La Glorieta, NVY, Scoubi Dou, Ti Sento en Triootje op een Boordje.

’t Liers Boetiekske kreeg een score van 9,59 op 10.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen