Archiefbeeld.© REUTERS

Arrestant grijpt dienstwapen en verwondt twee agenten in Parijs

In een politiekantoor in Parijs heeft een man met een vuurwapen twee agenten ernstig verwond; een van hen is in levensgevaar. Dat heeft de chef van de Parijse politie bevestigd.

Bron: BELGA

De feiten speelden zich kort voor 22.30 uur af in het politiekantoor van het 13de arrondissement van de Franse hoofdstad. De agenten hadden de man net opgepakt en waren hem aan het fouilleren toen hij een van hun dienstwapens afpakte en het vuur opende.

Beide agenten raakten ernstig gewond en een van hen liep levensbedreigende verwondingen op. Ook de arrestant raakte zwaargewond aan de borst door tegenvuur, maar verkeert niet in levensgevaar, zei politiechef Laurent Nuñez. Alle drie werden ze naar het ziekenhuis overgebracht.

De dader was rond 22 uur gearresteerd in een gebouw in het zuiden van Parijs wegens een “zeer gewelddadige aanval op een vrouw” met een stanleymes, aldus nog de politiechef.

Volgens Nuñez zijn er nu twee onderzoeken geopend naar de arrestant, voor moordpoging op de vrouw en moordpoging op de agenten. Daarnaast start de interne inspectie van de politie een onderzoek naar het vuurwapengebruik van de agent die terugschoot op de man, wat een standaardprocedure is.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer