Man randt 20-jarige vrouw aan in Geel, maar verdediging betwist feiten: “De vrouw kuste hém”

Een 26-jarige man afkomstig uit Somalië riskeert een celstraf omdat hij een 20-jarige vrouw zou hebben aangerand. De feiten deden zich voor in Geel in juli 2018.

BriP

De beklaagde, Abdiraham A., kwam het slachtoffer tegen terwijl ze naar huis fietste. Hij fietste met haar mee en ze raakten aan de praat. “Al snel begon de beklaagde zich opdringerig te gedragen. Plots nam hij de hand van de vrouw vast terwijl hij zijn penis uit zijn broek haalde. Hij begon zich met de hand van de vrouw te masturberen”, zei de advocate van de burgerlijke partij.

“De vrouw is weggelopen naar huis om haar vriend wakker te maken, waarop de beklaagde vertrok. Een dag later deed ze aangifte bij de politie. Vandaag heeft ze nog steeds seksuele problemen en bezoekt ze regelmatig een psycholoog.”

Ook het openbaar ministerie oordeelde dat de feiten ernstig waren en dat een strenge straf nodig was. Bij de verdediging klonk een heel ander verhaal. “Het was net de vrouw die hem kuste”, zei de advocate van A. “Bovendien heeft hij zijn penis nooit bovengehaald.” Ze vroeg de vrijspraak of een straf met probatieuitstel. De rechter velt een vonnis op 26 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER