© AP

Krijgen De Bruyne en Doku een nieuwe trainer bij City? Guardiola: “Ik sta dichter bij een vertrek dan bij een extra jaar”

Pep Guardiola vierde zondag zijn zesde titel met Manchester City, de vierde op een rij. De coach van de Citizens genoot met volle teugen, maar sprak achteraf ook over zijn toekomst. “De realiteit is dat ik dichter bij een vertrek ben dan bij een extra jaar blijven”, zo zei hij. Het seizoen 2024-2025 lijkt het laatste jaar van de Catalaan als Manchester City-coach te zullen worden.

Jens Heylen
Bron: BELGA

LEES OOK. Kampioenen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku strooien met lof naar elkaar: “Hopelijk kan hij ook zo spelen op het EK”

“Ik ben hier nu acht jaar”, zei hij voor de microfoon van Sky Sports. “Vorig jaar, na de winst van de Champions League in Istanbul, had ik al eens een gevoel dat het voorbij is. Er is niets meer te doen. Maar ik heb nog een contract van een jaar (tot eind juni 2025, red.) en ik ben hier graag. Soms ben ik een beetje moe, maar ik blijf het leuk vinden. Ik kan niet precies vertellen wat mijn motivatie is om volgend seizoen door te gaan. Het is soms moeilijk die motivatie te vinden als je alles hebt bereikt. De persoon die vooraf voorspelde dat ik hier zes titels in mijn laatste zeven seizoen zou pakken, had ik gek verklaard.”

Guardiola lijkt komende zomer aan zijn laatste seizoen te zullen beginnen als coach van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. “Mijn gevoel op dit moment is dat ik wil blijven. Ik heb met de club gepraat. We hebben de tijd om het volgende seizoen voor te bereiden. Ik moet ook zien dat de spelers me blijven volgen. Als dat zo is, blijf ik en zullen we tijdens het seizoen verder praten.”

In Engeland deed enkel de legendarische Sir Alex Ferguson het nog beter dan Guardiola, met 13 titels in 28 jaar aan het roer van Manchester United. Guardiola en City pakten wel als eerste club vier titels op rij.

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal