Het kernteam van Schoolrock 2024 in het Sint-Ritacollege is er volledig klaar voor.© Fotomontage GVA

Schoolrock in Kontich maakt zich met Freddie Konings als hoofdact op voor vol huis

Kontich -

Met nog slechts een honderdtal tickets beschikbaar maakt het Schoolrock Festival van het Sint-Ritacollege in Kontich zich op voor een uitverkochte editie, op zaterdag 27 april. “Ons festival staat weer volledig onder stoom”, glundert Eva-Luna Cuypers als persverantwoordelijke.

Bart Roggeman

Elk schooljaar krijgen de leerlingen van de derde graad in het Sint-Ritacollege een unieke kans en gaan ze de uitdaging aan om een festival op poten te zetten. Een team van een honderdtal scholieren uit het vijfde en zesde jaar verdeelt zich, volgens hun eigen interesses en sterke kanten, in units om de organisatie in goede banen te leiden. Enkele leerkrachten bieden waar nodig ondersteuning, maar het is vooral een organisatie door de leerlingen zelf.

Dit jaar gebeurt dit al voor de 35ste keer, en de vooruitzichten zijn veelbelovend. Als de weergoden nog enigszins meezitten, belooft het een topeditie te worden. “Al tijdens de lancering op ons promofeest waren in een paar minuten tijd al vijfhonderd tickets de deur uit”, vertelt Eva-Luna Cuypers. “Normaal zijn er de dag zelf nog tickets beschikbaar, maar we flirten momenteel al met de maximumcapaciteit van 2.500 bezoekers. Wie er nog bij wil zijn, kan dus maar beter snel zijn”, waarschuwt ze.

Uitzicht op vol huis

“Dat we dit jaar met de Antwerpse rapper Freddie Konings een absolute topper wisten te strikken, heeft er ongetwijfeld ook mee te maken, maar we merken ook dat na de eerder aarzelende jaren na corona de vibe helemaal terug is. Sinds 2015 is dit de eerste editie met uitzicht op een vol huis. Dat maakt het voor ons, die nu aan de beurt zijn, natuurlijk helemaal leuk. Want, los van het festival zelf, is dit het hele jaar door op vele vlakken een verrijking geweest.”

“Je komt zo ook in contact met medeleerlingen van andere klassen met wie je anders geen contact zou hebben, én met de ‘buitenwereld’”, pikt mede-persverantwoordelijke Mira Rypens in. “Op die manier was het niet erg om tijdens de pauzes of na de schooluren samen af te spreken om dit festival vorm te geven en promo te voeren. Zowel online als offline. Want we merken dat niet alleen via TikTok of andere sociale mediakanalen. Ook ‘simpele’ affiches langs populaire schoolroutes of flyers aan de schoolpoorten doen nog steeds hun werk.”

Wedstrijd

Voor wie last minute nog een ticket wil bemachtigen, is de line-up misschien ook al overtuigend genoeg. “Naast headliner Freddie Konings hebben we gezorgd voor een interessante mix met (Nederlandstalige) rap, hiphop, rock... Na het succes van vorig jaar organiseren we ook opnieuw de Battle of the Bands, waarbij beginnende Antwerpse groepjes een podium krijgen. De winnaar krijgt 200 euro en een plaats op het podium voor de volgende editie.”

Surfsimulator

Ook aan de ‘details’ mogen en kunnen de leerlingen elk jaar hun eigen invulling geven. Zo werd dit jaar gekozen voor het thema Under water. “Onze T-shirts zijn marineblauw, in ons logo kan je een walvis herkennen, we knutselden kwallen en... als extra animatie hebben we onder meer gezorgd voor een surfsimulator waarvoor we graag iedereen uitdagen.”

Schoolrock in het Sint-Ritacollege in Kontich gaat van start vanaf 15.30 uur en duurt tot middernacht. www.schoolrockfestival.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners