dinsdag 24 april 2018 - Tennis
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De heren van Tenkie. SeM

tennis

TC Tenkie debuteert in eerste nationale

Tenkie verliest bij debuut in eerste

Op de openingsspeeldag van de nationale interclub was het vooral uitkijken naar het debuut van TC Tenkie in eerste nationale. De ploeg van coach Stefan Verboven ging eervol onderuit tegen TC De Koddaert: 2-7.

Voor TC Tenkie was het zondag een historische dag, want voor het eerst in de clubgeschiedenis speelden twee ploegen nationaal. Met de financiële steun van hoofdsponsor Benjo kon de club voor het eerst aantreden in de hoogste reeks en daarvoor werd vooral versterking gezocht in Nederland.

“Lommelse heeft dit seizoen geen ploeg meer in eerste en zo kon ik een paar spelers overtuigen om de overstap naar Tenkie te maken, zoals Bart Beks, Bart Stevens, Bart Brons, Mattheo Knoop, Ricky De Bruijn en Vincent Van den Honert”, legt Stefan Verboven uit. “Van mijn beide zonen doet enkel Maxim mee, omdat Laurens tijdens de zomer in Amerika blijft om te studeren en te tennissen.”

Op papier was Tenkie kansloos tegen het prestigieuze De Koddaert, dat met vijf A-spelers uitpakte, waarvan enkele internationalen, zoals Yannick Mertens en de Nederlander Boy Westerhof. De 47-jarige Dick Norman (B-15/4), de nieuwe tornooidirecteur van ATP Antwerpen, speelde op zes. Op hun spelerslijst staan ook nog Joris De Loore, Kimmer Coppejans en Xavier Malisse, maar die ontbraken zondag. In de dubbels zorgden wereldkampioen 40+ Bart Beks samen met Bart Brons voor een eerste puntje tegen dubbelspecialist Dick Norman en Louis Cant. In de enkels kon enkel Benjamin D’Hoe winnen van Yannick Mertens.

“Toen ik hun spelerslijst bekeek, vreesde ik voor een afstraffing, maar wij hebben toch twee wedstrijden gewonnen”, reageert ondervoorzitter Frank Liwerski. “We mikken op het behoud in eerste en daarna gaan we evalueren naar volgend jaar toe. Nu wacht ons de verplaatsing naar Vautour en op zondag 6 mei de derby tegen Tennisdel Genk.”

Overzicht

In de hoogste reeks bij de dames verloor Tennisdel Genk met 6-0 van TC Embourg, met onder meer Lara Salden. In tweede nationale verloor GT Tessenderlo met Sofie Oyen van Argayon maar Diest, met de heroptredende Steffi Distelmans, won van TC Kromveld. In derde nationale konden enkel TC Wimbledon en GT Tessenderlo B winnen. Excelsior Hasselt, GT Tessenderlo C en De Boneput verloren hun eerste wedstrijd. 

Bij de heren waren er enkel overwinningen voor TC Maaseik met Koen Bergs in derde nationale en TC Tenkie in vierde nationale. KTC Diest (H2), Excelsior Hasselt (H3) en Lommelse (H4) misten hun start.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws