De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

IMF ergert zich aan fiscaal beleid VS

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) haalt opnieuw flink uit naar het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat komt doordat de VS via de recente belastingverlagingen hun economie onnodig stimuleren en daarmee hun overheidsschuld verder opvoeren. De Amerikanen kunnen met hun fiscale maatregelen bovendien andere landen aanzetten om ook belastingen terug te schroeven.

11 reacties

  • Max Maximus

    6 jaar geleden
    Obama maakte even veel schulden als ALLE presidenten voor hem.Trump kan de schuldenberg vzn de VS niet oplossen,maar hij kan het blijkbaar wel nog erger maken.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Neoliberaal beleid is eigenlijk korte termijn op zich. Om een evenwichtig, eerlijk, stabiel economisch systeem uit te bouwen heb je een ander systeem nodig dan enkel op groei en schuld waar de werkmens weinig van profiteert. Niets is meer korte termijn dan jaar op jaar groei nastreven. Onze welvaart is geleend, die schulden kan niemand meer terugbetalen dus tijd om anders over geld te denken.
  • Nils De Vriendt

    6 jaar geleden
    De pot verwijt de ketel, wie investeerde er miljarden om de rente te verlagen?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Hadden ze nooit gedacht bij het IMF. Dat een president het nog slechter zou kunnen doen dan het neoliberale beleid waar zij achter staan.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    De korte termijn is dan ook het enige wat Trump interesseert: "na mij de zondvloed", denkt die, en laat de volgende president de chaos maar opruimen.