Drukste ochtendspits van het jaar in Vlaanderen: “Stel je vertrek uit”

© BELGA

We hebben dinsdagochtend de drukste ochtendspits van het jaar op de snelwegen in Vlaanderen. Door heel wat ongevallen en het herfstweer staat er al ruim 300 kilometer file in Vlaanderen en 400 in België. “Stel je vertrek uit tot na de ochtendspits”, raadt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum aan.

gjs

Ongevallen in onder meer Melsele, Vilvoorde, Tervuren en Antwerpen-Oost: het is geen dinsdagochtend om vrolijk van te worden. Rond 8 uur stond er al meer dan 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen en dat liep alleen nog op. Volgens het Verkeerscentrum is het de drukste ochtendspits van het jaar.

“Maar helaas is dat wel iets dat we elk jaar in deze periode zien in de maanden oktober en november”, zegt Peter Bruyninckx. De woordvoerder van het Verkeerscentrum wijt de problemen aan het herfstweer. “Het is nat en er is slechte zichtbaarheid: dan is het sowieso moeilijk en vervelend rijden. Neem daar de gewoonlijke drukte en de ongevallen bij en je krijgt heel snel veel files.”

Waar het aanschuiven is, zie je op de website van het Verkeerscentrum. “Raadpleeg die informatie voor je vertrekt en stel je vertrek indien mogelijk uit tot na de ochtendspits”, raadt Bruyninckx aan. “Anders kom je in de file terecht en ga je veel tijd verliezen. Sakkeren in de auto is niet leuk. Ook een optie is het openbaar vervoer nemen.”

Maandag was ook al een problematische dag op de baan, met dezelfde redenen als dinsdag: ongevallen en het weer. De drukste ochtendspits tot dusver dit jaar viel tijdens de reactiedag van 10 oktober, toen er zowat 320 kilometer file stond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen