Een consument toont fier zijn iPhone X na aankoop in een winkelcentrum in de Amerikaanse stad Atlanta. De smartphone is bij ons te koop vanaf € 1.159.
Volledig scherm
Een consument toont fier zijn iPhone X na aankoop in een winkelcentrum in de Amerikaanse stad Atlanta. De smartphone is bij ons te koop vanaf € 1.159. © EPA

Waarom smartphones alsmaar duurder worden

Smartphones met een winkelprijs van duizend euro en meer: het was gewoon een kwestie van tijd voordat ze zouden opduiken. Apple knalde onlangs keihard over die grens heen met zijn 1.159 euro kostende iPhone X. Hoe komt dat? Elementaire economie, vooral.

62 reacties

  • jimmy hendrickx

    6 jaar geleden
    En niemand die zich advraagt waar de grondstoffen blijven vandaan komen. Ik ben bereid om een paar 1000 euro te betalen als hij daarna gerecicleerd kan worden en ik een nieuwe krijg.
  • Louis Bouduin

    6 jaar geleden
    En later zullen we lachend zeggen: weet je nog dat er toen zoveel ophef was om een smartphone die boven de 1000 euro ging. Nu koop je daar nog geen instap meer voor. Lang leve de X
  • jan de reus

    6 jaar geleden
    Sorry,maar ik geloof er geen barst van.Leg de man eens aan een leugendetector!
  • Piet Vanoverbeke

    6 jaar geleden
    Ik heb al een jaar geen smartphone meer. Blij om van die tracker verlost te zijn.
  • Michael Dimers

    6 jaar geleden
    Ik heb 320€ moeten betalen voor een Samsung en vond dit al véél te véél. Na lang zoeken en vergelijken en vele testen en reviews te hebben gelezen was mijn huidig model voor mij de beste koop. Maar 1000€ geven aan een Smartphone ???? Nooit van mijn leven !!!!