© evdw

© evdw

© evdw

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Grenspalen staan er overal netjes bij

De grenspalen in de regio zijn in goede staat. Dat stelden de burgemeesters van Stabroek, Kalmthout, Essen, Kapellen, het district Berendrecht, Zandvliet, Lillo en het Nederlandse Woensdrecht gisteren vast.

Erik Vandewalle

De Vlaamse burgemeesters Rik Frans (Stabroek), Lukas Jacobs (Kalmthout), Gaston Van Tichelt (Essen), schepen Luc Janssens (Kapellen) en districtsburgemeester Carl Geeraerts namen de uitnodiging van hun Nederlandse collega met plezier aan. In de grensregio staan heel wat grenspalen. Steven Adriaansen rekende voor dat in totaal negen procent van de grenspalen tussen de twee landen op grondgebied Woensdrecht staat. Stabroek telt zes grenspalen, Essen tweeëntwintig, Kalmthout drieëntwintig, Kapellen drie en het polderdistrict veertien.

Grenzen worden ook afgebakend door grensstenen. Die zijn minder opvallend en misschien ook daarom minder goed onderhouden. Eén grenssteen is zelfs niet meer teruggevonden. De gemeentes aan de twee kanten van de grens spraken af om in de grensstenen in de toekomst ook beter te onderhouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER