Witte Huis noemt uitspraken van mogelijke running mate van Donald Trump over doden van hond Joe Biden “verontrustend”

“Verontrustend”. Zo noemt het Witte Huis de uitspraken van Kristi Noem, de mogelijke running mate van Donald Trump, over de hond van Amerikaans president Joe Biden. In een interview verklaarde ze dat het dier “moest worden afgemaakt”.

mtm

De 52-jarige Noem is gouverneur van de Amerikaanse staat South Dakota en wordt vaak naar voren geschoven om de running mate van Donald Trump te worden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Bij een overwinning van Trump zou zij dan allicht de nieuwe vicepresident van de VS worden.

Ondertussen komt Noem wel onder vuur te liggen door een recent interview dat ze gaf naar aanleiding van de aanstaande publicatie van haar memoires ‘No going back’. Daarin verklaarde ze onder meer dat Commander, de hond van Amerikaans president Joe Biden, “afgemaakt moest worden” omdat hij al meermaals agenten van de Secret Service had aangevallen. “Ik zou verzekeren dat Commander nergens meer op het terrein aanwezig zou kunnen zijn”, luidde het onder meer.

Het Witte Huis heeft intussen gereageerd op de uitlatingen. “We vinden haar opmerkingen verontrustend, we vinden ze absurd”, aldus perssecretaris Karine Jean-Pierre. “Wij zijn een land dat van honden houdt en dan heb je een leider die praat over het afmaken van honden. Verontrustend. Ik zou zeggen tegen haar dat ze moet stoppen met het graven van een gat voor zichzelf.”

Commander werd in oktober 2023 uit het Witte Huis gehaald nadat er volgens de federale veiligheidsdienst 24 bijtincidenten in minder dan een jaar tijd hadden plaatsgevonden.

LEES OOK. Hond van president Joe Biden heeft agenten van Secret Service “al minstens 24 keer gebeten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen