© koen fasseur

Hertepad wordt fietspad: binnenkort comfortabeler trappen tussen centrum en ’t Laar

Wommelgem -

De gemeente Wommelgem heeft een van haar beloftes ingelost. Momenteel wordt tussen de Fortbaan en de Rollebeekstraat een nieuwe veilige verbinding aangelegd voor fietsers.

Burgemeester Frank Gys (N-VA) had het al meermaals aangekondigd en zijn schepen van Openbare Werken Alex Helsen (N-VA) voert nu de daad bij het woord: fietsers kunnen zich vanaf eind mei op een fijne manier verplaatsen tussen de twee kernen van Wommelgem.

De zowat 500 meter tussen Fortbaan en Rollebeekstraat (fietsstraat) staat bij de oudere Wommelgemnaren bekend als het Hertepad omdat er in een aanpalende weide geregeld van die dieren op te merken waren.

“Om van dit smalle paadje een fatsoenlijke fietsverbinding te maken met een breedte van 3,5 meter, werden er zowel langs de kant van de Fortbaan als Rollebeekstraat stroken grond aangekocht in overleg met de eigenaars”, licht Helsen de aanpak toe.

“Het pad wordt nu aangelegd in waterdoorlatend ternair zand en is niet geschikt voor gemotoriseerd verkeer. De aangelanden krijgen een doorgang tot aan hun percelen, waar betonnen oversteken voorzien zijn zodat het fietspad niet beschadigd wordt door overrijdende voertuigen.”

Na de voltooiing van de fietsverbinding tussen Laar en Centrum pakt de gemeente ook de trage weg naar Wijnegem aan, het zogenaamde ‘Koeiestraatje’ aan het einde van de Doornaardstraat. “Ook hier komt ternair zand om de huidige afbrokkelende toplaag te vervangen. Deze werken vinden, als alles meezit, plaats in juni. Beide werken werden samen aanbesteed en we hebben hiervoor zo’n 235.000 euro uitgetrokken”, aldus Alex Helsen.(jaa)

© koen fasseur

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners