De onderdelen van een nieuwe attractie staan op het wandelpad.© Themepark Magic

Kritiek op Boudewijn Seapark: “Verloedering wordt steeds erger”

Brugge -

Boudewijn Seapark heeft op een weinig lovenswaardige manier de Brugse gemeenteraad gehaald. Raadslid Ilse Coopman (N-VA) riep het stadsbestuur op om in te grijpen tegen de verloedering van het park. “Het gebrek aan onderhoud, herstellingen en investeringen zijn pijnlijk zichtbaar.”

Koen Theuns

“Een vreselijke geur, gevaarlijke losse tegels, afgebroken stenen, asfalt vol gaten, een rottende houten schutting, onderdelen die op de grond liggen, de helft van de botsauto’s werkt niet, puin dat niet afgesloten is voor het publiek, drankautomaten waar geen frisdrank in zit en een kinderboerderij zonder dieren.” Op de gemeenteraad citeerde Ilse Coopman (N-VA) Youtuber en pretparkfan Kevin Collier, die in een video zijn bezoek aan Boudewijn Seapark “jammer genoeg zeer accuraat” omschreef.

“Qua onderhoud is dit één van de zwakste parken van Europa”, aldus Collier, die Aspro Parks, de eigenaar van Boudewijn Seapark, een niet mis te verstane boodschap meegeeft: “Willen jullie nog iets van dit park maken, dan is het nu of nooit om te investeren.”

Verloedering

Coopman, die recentelijk zelf een bezoek aan het park bracht, beaamt. “Wie het pretpark bezoekt, kan niet anders dan vaststellen dat de verloedering steeds erger wordt. Het gebrek aan onderhoud, herstellingen en investeringen zijn pijnlijk zichtbaar”

Wel gaten in het wegdek, geen dieren in de kinderboerderij.© Themepark Magic

Op sommige plaatsen is er van groenonderhoud maar weinig sprake© Themepark Magic

Het gemeenteraadslid had het punt op de gemeenteraad gezet naar aanleiding van de sloop van de Oberbayernzaal, die op bevel van de burgemeester gesloopt moest worden wegens instortingsgevaar. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) benadrukte dat bij de werken en het openstellen van aanpalende delen van het park alle richtlijnen correct werden nageleefd.

Veiligheid

Volgens De fauw vinden in het pretpark regelmatig controles en keuringen plaats en beschikt het over alle nodige attesten. Al ontkent hij niet dat het park een verloederde indruk geeft. “Maar ik kan hen niet verplichten om ramen en deuren in een mooi laagje verf te zetten, wij kunnen alleen maar optreden op vlak van veiligheid.”

Impact onderschat

Ook Lars van den Ham, directeur van Boudewijn Seapark, erkent dat het pretpark er al beter heeft uitgezien. “We hadden niet verwacht dat de sloop van de Oberbayernzaal zo’n grote impact zou hebben op de rest van het park. Het restaurant moest dicht, het water moest worden afgesloten, toiletten en EHBO moesten worden verplaatst. Tegelijk is een nieuwe attractie nog niet opgebouwd omdat nog een aantal onderdelen ontbreekt en werken we aan de vernieuwing van de nu leegstaande fontein”, zegt Van Den Ham. “Maar we werken er aan. Over een tweetal weken zal het park er opnieuw een stuk beter uitzien.”

De sloop van de Oberbayernzaal had een grotere impact op het park dan initieel gedacht.© Themepark Magic

De nu nog leegstaande fontein zal worden vernieuwd.© Themepark Magic

Ook op de lange termijn zijn volgens Van Den Ham investeringen op komst. “De vergunningsaanvraag voor het nieuwe buitenbassin is in volle voorbereiding. Hierdoor zullen we ook de hoofdingang volledig anders moeten organiseren. En dan is er nog de ruimte die door de sloop van de Oberbayernzaal vrijkomt: ook hier zullen we een nieuwe invulling aan geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer