Chris Froome (links) en Bradley Wiggins in de Tour de France van 2012.
Volledig scherm
Chris Froome (links) en Bradley Wiggins in de Tour de France van 2012. © epa

"Tot het randje van het toelaatbare én erover. En dan rennen naar de jurybus om het recht te liegen en te breien"

Doping in wielrennenHet nieuws van de positieve dopingtest van Chris Froome bracht ook op Twitter een stroom van reacties teweeg. Ondermeer het feit dat Team Sky met Bradley Wiggins en Chris Froome de voorbije jaren twee befaamde ronderenners met acute astmaproblemen voortbracht, doet de wenkbrauwen fronsen. Een greep uit de reacties.

11 reacties

  • Sandra Van Heyste

    6 jaar geleden
    Wielrennen is geen sport
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Een topsporter met astma? Nog nooit gehoord! En in de Vuelta er last van krijgen en meer medicament moeten nemen? En dan de Vuelta winnen? No way Josee!
  • Vic Smeets

    6 jaar geleden
    Ze pakken allemaal ,immers zolang het niet op de lijst staat mag het...
  • Peter Vandebeek

    6 jaar geleden
    Tja....ik ken ook sporters met astma. De ene gaat harder dan mij, de andere niet. Allebei komen ze soms in de problemen en dan moet er gepuft worden. Ik ben allesbehalve voor Froome (uitgezonderd zijn afdaalcapaciteiten) maar hier moet hij echt niet op gepakt worden. Het is natuurlijk wel een mogelijkheid om eens een groot onderzoek te starten....
  • Clement Alfons

    6 jaar geleden
    Dat is blijkbaar een voorwaarde om een goede renner te worden ... astma hebben, Ze zoeken er nog; fietsen moet je niet kunnen dat is op een week geleerd.
  1. Floyd Landis genadeloos na nieuwe dopingperikelen: "Froome en Sky-baas Brailsford zijn de grootste klootzakken op aarde"
    Doping in wielrennen

    Floyd Landis genadeloos na nieuwe dopingperi­ke­len: "Froome en Sky-baas Brailsford zijn de grootste klootzak­ken op aarde"

    Voormalig dopingzondaar Floyd Landis (42) is spijkerhard voor Team Sky. Gisteren raakte bekend dat de Britse wielerformatie een verboden product gebruikte om Bradley Wiggins naar winst in de Tour van 2012 te loodsen. Na de aanslepende Salbutamol-affaire rond Chris Froome alweer een slag in het gezicht van de naar eigen zeggen zuiverste ploeg ter wereld. "Dit moet het einde zijn van het team. Je moet maar twee hersencellen hebben om te beseffen dat dit niet louter toeval is", windt Landis er bij Cyclingnews geen doekjes om.
  2. Tourfavoriet snoeihard voor Froome en Sky die met opvallende uitleg in salbutamol-zaak komen om onschuld te bewijzen
    Wielrennen

    Tourfavo­riet snoeihard voor Froome en Sky die met opvallende uitleg in salbutamol-zaak komen om onschuld te bewijzen

    Nadat Chris Froome een urinestaal afleverde waarin de dubbele hoeveelheid van het toelaatbare aan salbutamol werd aangetroffen, rekent Romain Bardet toch op een sanctie voor zijn concurrent. In de Franse sportkrant L'Equipe was hij zeer duidelijk in de zaak terwijl ze bij Team Sky volop bezig zijn aan de verdediging van hun kopman. Een team van zo'n tien wetenschappers buigt zich over de zaak en probeert aan de hand van het nierfalen van de viervoudige winnaar van de Tour de France aan te tonen dat Froome onschuldig is.