Deze leerlingen van SMIK in Kasterlee deden voor de lessenmarathon een nachtje door.© RR

155 scholieren SMIK doen mee aan lessenmarathon voor goed doel: “1.200 euro voor Scale Dogs”

Kasterlee -

155 leerlingen van de secundaire school Sancta Maria in Kasterlee (SMIK) namen vrijdagavond deel aan een lessenmarathon. Ze zamelden zo 1.200 euro in voor Scale Dogs, de organisatie die blindengeleidehonden opleidt.

MAF, de leerlingenraad van het SMIK in Kasterlee, leidde in de nacht van vrijdag op zaterdag een lessenmarathon ten voordele van Scale Dogs in goede banen. Scale Dogs is een organisatie die blindengeleidehonden opleidt.

155 leerlingen schreven zich in voor de marathon, van wie 54 de hele nacht overbrugden. “De eerste- en tweedejaars bleven tot 21 uur, de derdejaars tot 23 uur en de vierde- vijfde- en zesdejaars mochten kiezen om de nacht door te doen”, zegt Liesbeth Janssens, lerares Nederlands op het SMIK. “De lessenmarathon bestaat uit een afwisseling van lessen, gegeven door leerkrachten of oud-leerlingen, en activiteiten. Zo waren er lessen biologie en wiskunde, maar ook initiaties Duits en Spaans. Onze oud-leerlingen kwamen lesgeven over hun eigen vakgebied van het hoger onderwijs, zoals sociologie en grafisch ontwerp. Ook een papa van een leerling kwam langs om ons meer te vertellen over psychologie.”

De leerlingenraad organiseerde ’s nachts een swingpaleis en lasershooting. “Zaterdagochtend zijn we gaan dauwtrippen en konden we genieten van een prachtige rood-roze lucht bij de zonsopgang”, vertelt Liesbeth Janssens. “Onze oud-leerling Julie kwam getuigen voor alle groepen over haar slechtziendheid en haar eigen geleidehond. De lessenmarathon bracht 1.200 euro op voor Scale Dogs.” (bvdl)

155 scholieren van Sancta Maria in Kasterlee deden mee aan een lessenmarathon op school.© RR

Leerlingenraad MAF leidde de lessenmarathon op het SMIK in Kasterlee mee in goede banen.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee