Direct naar artikelinhoud
Rellen in Brussel

Verdachte op 'Most Wanted'-lijst na rellen Brussel heeft zichzelf aangegeven

Verdachte op 'Most Wanted'-lijst na rellen Brussel heeft zichzelf aangegeven
Beeld politie Brussel

Een van de negen relschoppers op de 'most wanted'-lijst die de politie gisteren verspreid heeft, kwam zichzelf gisteravond aangeven bij de politie. Dat is bevestigd door het Brusselse parket.

Het gaat om de 20-jarige D.A. Hij was betrokken bij de rellen aan de Louizalaan op 25 november. "De man heeft zichzelf gisteravond aangegeven bij de politie en werd van zijn vrijheid beroofd", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Hij is vanochtend voorgeleid bij het parket en heeft bekend dat hij heeft deelgenomen aan de rellen. De man heeft geen gerechtelijke antecedenten."

Op 2 februari moet de jongeman zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor gewapende weerspannigheid in bende, verboden wapenbezit, opzettelijke slagen aan een politieagent en opzettelijke vernielingen.

Rellen

Brussel werd in november driemaal opgeschrikt door hevige rellen. Zo kwam het op 11 november aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust, liep het bezoek van Franse "influencer" en social media-ster Vargasss92 op woensdag 15 november zwaar uit de hand, en ontaardde op 25 november een betoging tegen de slavernij in Libië in rellen op de Louizalaan. De Brusselse politie heeft voor die incidenten al dertig mensen kunnen oppakken. Eén persoon, een minderjarige, werd tweemaal opgepakt voor de rellen aan het Muntplein en op de Louizalaan. Een zestiental andere relschoppers werd ook al geïdentificeerd maar nog niet opgepakt.

Gisteren verspreidde de politie een opsporingsbericht voor negen andere verdachten. Daarvan blijven er nu dus nog acht over.