De indrukwekkende carrière van Marc Van Eeghem: van ‘Wildschut’ tot ‘Tytgat Chocolat’

De wereld stond even stil toen donderdagavond bekend werd gemaakt dat Vlaams acteur Marc Van Eeghem (57) was gestorven. De man vocht zeven jaar tegen prostaatkanker maar verloor de strijd. Marc zal herdacht worden als een actieve acteur die aan tal van prachtige tv- en theaterstukken meewerkte.

tica

In 1985 maakte Van Eeghem zijn acteerdebuut als Hugo in de film ‘Wildschut’, naar het boek van Felix Thijssen. Vandaag zijn de tv- en theaterrollen van de man haast niet te tellen.

Het laatste tv-werk van Van Eeghem was als Lode in ‘Tytgat Chocolat’ waar hij een depressieve broer van Wim Opbrouck speelt. Ondanks zijn ziekte slaagt hij erin zijn levenslust opnieuw te vinden en zijn broer te helpen tijdens een zoektocht naar weggelopen werknemers.

Tussendoor kon u Van Eeghem nog zien in Kulderzipken, Windkracht 10, De Ronde, Katarakt, Terug naar Oosterdonk, Matroesjka’s, De Parelvissers, Het Eiland, In Vlaamse Velden, Daens… de lijst is oneindig. In bovenstaande video vind je een kort overzicht terug van een paar van zijn rollen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer