Plus ArtikelVoetbal Challenger Pro League - Promotion Play-offs: Zulte Waregem - Lommel SK 1-1

Zulte Waregem slikt in slotfase van opener Promotion Play-offs nog zure gelijkmaker: “Het wordt woensdag spannend in Lommel”

© BELGA

Zulte / Waregem -

Zulte Waregem leek zaterdagavond in z’n eerste match van de Promotion Play-offs aardig op weg om Lommel - voor het eerst dit seizoen - te verslaan, maar na een late gelijkmaker moeten de jongens van Vincent Euvrard woensdag in de terugmatch nog vol aan de bak. “Door de vele wissels was de organisatie bij ons even weg en daar profiteerden de bezoekers bij die hoekschop optimaal van”, baalde de sterk ingevallen Christian Brüls.

Stefan Smet

Hoewel coach Euvrard vooraf de verwachtingen nog enigszins temperde, lieten de thuisfans wel meteen in hun kaarten kijken. Hun spandoek sprak dan ook boekdelen: ‘Take us back where we belong’ oftewel ‘Breng ons terug waar we thuishoren’. Naar de Jupiler Pro League dus. Daarvoor moet Zulte Waregem alvast voorbij Lommel, maar dat bleek zaterdagavond zonder Traoré (enkelblessure) allerminst evident.

De Wolf moest voor rust enkele keren gepast tussenkomen op pogingen van Vancsa en Rosa, terwijl de offensieve dreiging van de thuisploeg eerder mager uitviel. Machado en Ndour brachten dan wel diepgang, maar De Busser kwam nooit in de problemen. Dat was vlak voor rust wel het geval bij een hoekschop van Ciranni. De bezoekende doelman ging onder de bal door en aan de tweede paal dook plots Machado op, die via het lichaam van Ndour de bal in doel frommelde. Handspel, oordeelde VAR Bourdeaud’hui, en zo bleef het bij de rust toch gewoon 0-0.

De 1-0 van Machado vlak voor de rust werd afgekeurd wegens voorafgaand handspel.© Belga

Meteen impact

Na de pauze viel Machado al vroeg uit met een spierblessure, waardoor Christian Brüls nog eens in de strijd werd gegooid. “Eindelijk”, grijnsde de ervaren Oostkantonner. “Toch zou ik ook eens willen invallen wanneer het wel lekker loopt en niet alleen als we in penarie zitten (lacht).”

Toch had Brüls meteen een duidelijke impact op het wedstrijdverloop. “Ach, ik probeer gewoon telkens het team te helpen”, relativeerde hij. “Eerst kon de goed infiltrerende Nnadi net niet bij mijn steekbal, maar even later wees de ref wel naar de stip. Ik zag niet eens wat er precies aan de hand was, maar dat maakte niet uit. Jelle Vossen zette die elfmeter goed om en we leken op weg naar een belangrijke zege.”

Jelle Vossen zette Essevee vanop de stip op weg naar een krappe 1-0-zege, maar Lommel scoorde in de slotfase nog tegen.© Belga

Essevee incasseerde in de slotfase echter nog een doelpunt nadat Karim mooi uithaalde vanop de zestien. “Zuur”, sakkerde Brüls. “Door de vele wissels was de organisatie bij ons even weg en daar profiteerden zij bij die hoekschop optimaal van. Jammer, want eigenlijk gaven we voorts niet zoveel weg. Nu blijven we steken op een gelijkspel en wordt het sowieso heel spannend in Lommel. Zij beschikken over een stevig geheel, maar hopelijk kunnen we toch doorstoten.”

Amper nog spitsen over

De technische staf van Essevee zal wel flink moeten puzzelen om een competitief elftal aan de aftrap te krijgen voor die return. “We verliezen met Machado nóg een spits”, sakkerde Euvrard tijdens de persconferentie. “We misten ook al Gano, Demuynck en Traoré. We houden nog amper spitsen over, maar we zitten in de play-offs en gaan er woensdag klaar voor zijn. Nnadi? Hij was eerder deze week ziek en was – wellicht door de inspanningen - wat misselijk, maar dat lijkt me niet zo ernstig.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners