Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. Extra kosten voor handbagage? Testaankoop klaagt vliegmaatschappijen aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?
    PREMIUM

    Extra kosten voor handbagage? Testaan­koop klaagt vliegmaat­schap­pij­en aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?

    Als je een vliegreis boekt, betaal je tegenwoordig dikwijls extra kosten voor je handbagage, tot wel 75 euro per stuk. Consumentenorganisatie Testaankoop wil de wildgroei aan zulke supplementen aan banden leggen en heeft daarom bij de Economische Inspectie een klacht ingediend tegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Twijfel je zelf wat voor koffer je al dan niet mag meenemen, en of handbagage al dan niet is in begrepen in de prijs? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet de regels bij verschillende maatschappijen op een rij én deelt een handige hack.
  2. Kinderen betalen tot 27 % erfbelasting op woning. “Maar door dit ene document in je testament, zal hij of zij een pak minder moeten betalen”
    PREMIUM

    Kinderen betalen tot 27 % erfbelas­ting op woning. “Maar door dit ene document in je testament, zal hij of zij een pak minder moeten betalen”

    Dat we in ons land veel erfbelasting betalen, is een feit. Bijna alle politieke partijen willen die erfbelasting ook hervormen. Toch kan je vandaag ook zélf heel wat ondernemen. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst vertelt hoe je er op twee manieren voor kan zorgen dat jouw kinderen zo weinig mogelijk erfbelasting op jouw woning betalen: “Dit is een weinig gekende techniek die de langstlevende maximaal beschermt én tegelijkertijd de erfbelasting voor de kinderen serieus kan drukken.”