© BELGA

Antwerp-speler Juklerod voor het eerst Noors international

Door de vierde plaats in Play-off 1 gaat Antwerp nog enkele dagen langer door, tot de play-off-finale van zondagnamiddag (14.30u) op de Bosuil tegen Charleroi. Nadien kunnen de spelers eindelijk met vakantie, maar dat geldt niet voor iedereen. Sinan Bolat (Turkije), Simen Juklerod (Noorwegen), Jonathan Bolongi (Congo) en Jens Teunckens (Belgische beloften) hebben nog interlandverplichtingen. Voor linksback Juklerod is het zijn allereerste A-selectie voor de Noorse ploeg.

Diederik Geypen

Voor Juklerod komt er maar geen einde aan. De linksback kreeg vorige zomer door zijn transfer van het Noorse Vålerenga naar Antwerp nauwelijks rust, en kan ook nu nog niet direct met vakantie. Op zijn 25ste dwong hij namelijk voor het eerst in zijn carrière een plaats in de nationale selectie af. Noorwegen neemt het op vrijdag 7 juni op tegen Roemenië. Op 10 juni wacht een bezoek aan de Faeröer Eilanden. Met 1 op 6 hebben de Noren hun start in groep F van de EK-kwalificatiecampagne gemist.

Bolat tegen de wereldkampioen

Dat kan niet gezegd worden van Turkije, waar Bolat (30) reservekeeper is achter Günok. De Turken voeren samen met de Fransen de ranking aan in groep H. Beide landen pakten 6 op 6. Bondscoach Günes legt er met twee oefenduels tegen Griekenland (30 mei) en Oezbekistan (2 juni) duchtig de pees op. Op zaterdag 8 juni volgt met de komst van Frankrijk een belangrijke afspraak. Op 11 juni sluit Bolat zijn seizoen definitief af met een trip naar IJsland.

Bolingi naar Africa Cup?

Van 21 juni tot en met 19 juli vindt in Egypte de Afrika Cup plaats. Het Afrikaanse landentoernooi gaat niet langer in de winter door en telt voortaan 24 in plaats van zestien deelnemers. Congo is alvast van de partij, met mogelijk ook Bolingi (24) in de kern. De Antwerp-aanvaller zit alvast in de voorselectie die ter voorbereiding op stage gaat naar Spanje. Mbokani, die woensdag niet meetrainde wegens ziek, hoorde nog niets van bondscoach Ibengé.

Teunckens in voorselectie U21

De Belgische beloften plaatsten zich voor het EK U21 dat van 16 tot en met 30 juni in Italië en San Marino doorgaat. Eerder deze week raakte bekend dat Jens Teunckens in de preselectie zit. De 21-jarige reservedoelman van de Great Old is een vertrouwde naam in de kern van beloftecoach Johan Walem. Met Spanje, Polen en gastland Italië zitten de Jonge Duivels in een zware poule onderverdeeld.