© Photo News

Mazzu ziet Supercup als eerbetoon aan Clement

Daags voor de Supercup blikte Felice Mazzu heel bescheiden vooruit op de wedstrijd tegen KV Mechelen. “Dit is geen oefenmatch, wij willen deze trofee pakken”, aldus Mazzu. “Als dat lukt, dan zal ik daar geen verdienste aan hebben. Dan is dat een extra beloning voor de groep van vorig seizoen en het schitterende werk dat mijn voorganger Philippe Clement hier geleverd heeft.”

mg

LEES OOK. Bryan Heynen over Supercup: “Dit is geen oefenmatch”

LEES OOK. Training zonder Bongonda en Odey

Mazzu probeerde tijdens de korte voorbereiding – “we hebben maar twee weken kunnen trainen met het grootste deel van de groep” – zijn eerste eigen accenten te leggen. “In eerste instantie probeer je al het goede te behouden van de ploeg, die vorig seizoen de beste was van het land. Dat willen we aanvullen met enkele eigen accenten. Ik hoop dat we op die manier zelf vlot scoren én de nul kunnen bewaren. Dat laatste zorgt voor stabiliteit. Daarom ben ik blij dat we in de voorbije twee oefenmatchen amper kansen hebben weggegeven. Onze nieuwkomers zijn nog jong maar hebben veel kwaliteiten, het vergt alleen een beetje tijd om nieuwe automatismen te kweken. Vooral op het middenveld, waar toch één ander veranderd is. Tegelijkertijd willen we de winning spirit, die in deze club zit, vasthouden. Ook daarom is het resultaat belangrijk.”

Tegenstrever KV Mechelen schat Mazzu hoog in. “Zij waren vorig seizoen al een ploeg op niveau van 1A, dat bewijzen hun titel en bekerwinst. Het is een ploeg met ervaring, veel fysieke kracht en de nodige creativiteit. Het verheugt me om oude bekenden als Kaya en Tainmont opnieuw tegen het lijf te lopen.”

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer