Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou?
Volledig scherm
PREMIUM
Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou? © HLN Fotomontage / Gettyimages

Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”

Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.

  1. Onze beursexpert bespreekt het beleggingsadvies uit het nieuwe boek van de echte ‘Wolf van Wall Street’
    PREMIUM

    Onze beursex­pert bespreekt het beleggings­ad­vies uit het nieuwe boek van de echte ‘Wolf van Wall Street’

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.
  2. IN KAART. Vlaamse vastgoedcrisis nabij? Zelfs inkomen van tweeverdieners wordt opgeslorpt door woonkost
    PREMIUM

    IN KAART. Vlaamse vastgoed­cri­sis nabij? Zelfs inkomen van tweeverdie­ners wordt opgeslorpt door woonkost

    Komt er een wooncrisis aan? De voortekenen zijn alleszins ongunstig. Dat blijkt uit de Vlaamse Woonbalans, een nieuwe tool van bouwfederatie Embuild. HLN-woonexpert Björn Cocquyt kon het onderzoek als eerste inkijken en stelt vast dat 37 procent van het inkomen van tweeverdieners ondertussen al naar de lasten van hun woning gaat. “Bij alleenstaande huurders is dat zelfs 52 procent, terwijl je vanaf 30 procent al betaalbaarheidsrisico’s loopt.” Ontdek hier hoe het in jouw gemeente zit en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.