Dit weekend kan je in campus PIVA gaan proeven en ontdekken.© Jan Van der Perre

PIVA en CVO Vitant zetten dit weekend deuren open met workshops, VDAB-infotrailer, infosessies en demo’s

Antwerpen -

Zaterdag is iedereen van 11 tot 17 uur welkom op de opendeurdag van de hotel- en horecaschool PIVA in Antwerpen. Met workshops, de VDAB-infotrailer, infosessies, demo’s en beleefmomenten zet CVO Vitant in op volwassenen om een opleiding horeca, slagerij, bakkerij, sommelier of gids/reisleider te volgen.

jaba

PIVA en CVO Vitant organiseren op zaterdag 20 april samen een opendeurdag. Die vindt plaats op de campus van PIVA. De bezoekers maken er kennis met de opleidingen voor leerlingen secundair onderwijs en voor volwassenen. Je kan er de splinternieuwe keukens in de afdeling hotel, waar de tweedejaars strijden voor de titel ‘Young Master Chef hotel’, ontdekken.

Je kan ook de zopas gerenoveerde theorieblok voor de opleiding toerisme bezoeken. Of de leerlingen zelf aan het werk zien tijdens de workshops bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Dim sums maken, koekjes bakken, chocolade- en rozijnenbollen maken: tijdens de opendeurdag kunnen 160 volwassenen praktische workshops volgen en proeven van de opleidingen. Deze workshops zijn gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven. Doorlopend kunnen ouders met hun kinderen ook pannenkoeken bakken.

Promotietrailer

Speciaal voor werkzoekenden nodigde CVO Vitant dit jaar ook de VDAB met hun promotietrailer uit, waar je alles kunt ontdekken over de opleidingen voeding die werkzoekenden gratis via VDAB kunnen volgen: assistent slager, hulpkok en een eenjarig traject horeca – hotelbedrijf – kok en kelner.

De infostand van CVO Vitant is doorlopend geopend van 11 tot 17 uur. Je maakt kennis met de opleidingen en de lesgevers. De sommeliers, bakkers en koks trakteren iedereen op proevertjes. Op de infostand ‘diploma’ kom je te weten hoe je in het volwassenenonderwijs je diploma secundair onderwijs kan behalen.

Tijdens de opendeurdag kan je ook nog verschillende andere infosessies volgen.

Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners