Jamarius Burton (rechts) ontbreekt omwille van een schouderontwrichting.© Bart Vandenbroucke

Basketbal BNXT League - Elite Silver: Kortrijk Spurs

Kortrijk Spurs speelt op Brussels al zijn laatste uitmatch van het seizoen: “Het defensieve blijft een grote bekommernis”

Kortrijk -

Na de hoopgevende partij en 86-99-zege in Leeuwarden werkt Kortrijk Spurs vrijdagavond zijn laatste uitmatch van het seizoen af. Op bezoek in Neder-Over-Heembeek tegen Brussels willen de Kortrijkzanen dezelfde kwaliteit leveren als in het hoge noorden van Nederland.

Marnix Verstichel

“In Leeuwarden kregen wij wel 86 punten tegen en dat is te veel”, zegt general manager Davy Callewaert. “Offensief presteerden we fantastisch, maar defensief is er nog werk aan de winkel. We blijven al te gemakkelijk punten slikken, zelfs als we goed spelen. Als je 80 à 90 punten tegen krijgt, moet je offensief al fantastisch goed zijn om een partij binnen te halen. We slaagden daar in Leeuwarden in, maar dat lukt heus niet altijd. Dat defensieve is een grote bekommernis, maar daarmee is de hele analyse van ons seizoen natuurlijk niet gemaakt.”

“De wedstrijden volgen elkaar nu zeer snel op”, vervolgt Callewaert. “Na Brussels krijgen we nog twee thuiswedstrijden tegen Bergen en het Nederlandse Yoast om ons seizoen positief af te sluiten. Voor de trip naar Brussels is het wel heel jammer dat Jamarius Burton out is met een schouderontwrichting, opgelopen in Leeuwarden. Ook Yarick Brussen is bijlange nog niet terug. Het is dus aan de spelers die er wel nog zijn om te tonen wat ze waard zijn. Mogelijk krijgen ook enkele jongeren wat speelminuten. De eerste wedstrijd van het seizoen wonnen wij met 86-94, maar thuis klopten de Brusselaars ons met 72-74. Het zou dus wel eens spannend kunnen worden.”

“De ploegen die op een haar na de Elite Gold misten, kregen blijkbaar een mentale tik”

Davy Callewaert

general manager

“Brussels is eigenlijk een beetje in hetzelfde bedje ziek”, vervolgt Callewaert. “Zij misten ook op het nippertje de Elite Gold en sindsdien loopt het ook daar niet meer zo vlot. Eigenlijk staan zij nog exact op dezelfde plaats, met één match meer gewonnen, precies zoals we de reguliere competitie afsloten. De ploegen die op een haar na de Elite Gold misten, kregen blijkbaar een mentale tik, terwijl de ploegen die achteraan stonden, nu bijna alles winnen. Heel raar. Net daarom zijn we tevreden dat de competitie volgend seizoen een heel andere vorm krijgt. Alle Belgische en Nederlandse teams zullen dan in één en dezelfde competitie aantreden. Gedaan met Elite Gold en Elite Silver. Dan spelen wij ook tegen de sterke Nederlandse ploegen zoals Leiden en Den Bosch. Daar kijken we naar uit, maar dat is nog toekomstmuziek. Eerst willen we op Brussels een nieuwe knalprestatie neerzetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer