Verlengd weekend brengt weinig goeds: stevige wind, veel regen en onweer

© Geert Vanhaverbeke

Omdat komende dinsdag een feestdag (Dag van de Arbeid) is, hebben veel mensen een verlengd weekend in het vooruitzicht. Helaas ziet het weer er een pak minder goed uit dan vorige week. Zondag is er zelfs kans op hevige regen met onweer.

nadb

Donderdag begint op de meeste plaatsen droog en zonnig tot licht bewolkt. In de loop van de dag verschijnen er overal meer stapelwolken en kunnen er lichte buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen rond 9 graden in de Hoge Venen, rond 12 graden aan zee en tussen 13 en 15 graden in het centrum van het land.

Vrijdag begint droog met overal veel hoge bewolking. Geleidelijk verschijnt er ook lagere bewolking, waaruit vooral in het westen en het noorden wat lichte regen of een paar buien kunnen vallen. In het zuidoosten van het land blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen rond 13 graden in de Hoge Venen en aan zee, en tussen 15 en 18 graden elders.

Zaterdag is er veel bewolking met geregeld buien. De maxima liggen tussen 10 en 15 of 16 graden.

Zondag krijgen we veel bewolking met mogelijk veel regen, onweersbuien en een stevige wind. In de oostelijke helft van het land kan het kwik tot rond 20 graden klimmen. In het westen blijft het gevoelig koeler.

Maandag, dinsdag en woensdag krijgen we waarschijnlijk wisselend tot zwaarbewolkt weer met soms wat regen of enkele buien. De temperatuur blijft maandag en dinsdag steken in de buurt van 12 of 13 graden. Woensdag zou het 3 à 4 graden zachter worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen