Uitbaatster Amanda voor zomerbar Flora.© Margot De Clercq

Amanda opent zomerbar Flora in het Veltwijckpark: genieten van het goede weer, lekkere pizza’s en leuke evenementen

Ekeren -

Ekerenaren kunnen genieten van de zomerbar Flora in het Veltwijckpark tot eind september. Met hun snoet in het zonnetje kunnen ze smullen van hapjes, drankjes en pizza’s. De uitbaatster Amanda zal ook leuke activiteiten voorzien.

Zomerbar Flora in het Veltwijckpark is net open. De zonnige lentedagen zijn nog wat schaars geweest, maar stilaan zijn de ligstoeltjes bezet en volgen de klanten de zonnestralen in het park.

Amanda Salu (40) is geen onbekende in de horecawereld en weet hoe ze een zaak moet runnen. “Ik heb mijn zaak Salu Tiffin Time en run ook de restaurants in de Thomas More Hogescholen. In de zomer zijn die natuurlijk gesloten dus kan ik me volop hierop smijten.”

Vanaf juni serveren ze in Flora ook verse pizza’s.© Margot De Clercq

“Klanten kunnen genieten van hapjes zoals samosa’s, croque, soep en aperoplankjes. Vanaf juni zal ook de grote honger gestild kunnen worden met verse pizza’s.”

Amanda heeft al een reeks aan leuke activiteiten die ze op poten wil zetten. “Er is al iemand geweest die de kindjes schminkte en iemand die gratis wafellolly’s uitdeelde. De grote schermen voor het EK zullen ook hier hangen, muziekbandjes zullen de revue passeren, er zal salsa gedanst worden en een groepssessie van yoga plaatsvinden.”

Praktisch

“Buiten het feit dat ik het een fleurige naam vind, is Flora ook een verwijzing naar het standbeeld hier in het Veltwijckpark.”

Je kan van de zomerbar genieten tot eind september. Op woensdag, zaterdag en zondag gooit Amanda de deuren open vanaf 12 uur. Op donderdag en vrijdag is dat pas vanaf 16 uur. “Door de speeltuin om de hoek bestaat mijn cliënteel vooral uit jonge gezinnen. Ook veel wandelaars die het park bezoeken, willen hier wel even uitblazen.”

Op vrijdag en zaterdag zal de bar openblijven tot middernacht ongeveer. Op woensdag, donderdag en zondag tot 22 of 23 uur. (mdcl)

Klanten die liever voor de schaduw van de boom kiezen kunnen de ligstoelen laten staan, maar zonnekloppers mogen gerust de stoelen verhuizen.© Margot De Clercq

Speciale activiteiten en hapjes zoals wafellolly’s wil Amanda zeker in haar zomerbar laten passeren.© Amanda Salu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER