maandag 18 juni 2018 - MotoGP
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Jorge Lorenzo (r) en Marc Marquez wijzen naar de lucht. Een eerbetoon aan Andreas Perez (14), die vorige week verongelukte.  EPA

MotoGP Catalonië

Jorge Lorenzo heeft de smaak te pakken

Twee weken geleden pakte Jorge Lorenzo (31) in Mugello z’n eerste zege voor Ducati. Gisteren deed de Spanjaard dat fijntjes over in Barcelona.

Lorenzo en Ducati: 23 Grote Prijzen op rij leek het een gedoemd huwelijk. Tot hij twee weken geleden bekend maakte dat hij de Italiaanse renstal zou verlaten, voor Repsol Honda zo bleek enkele dagen later. Sindsdien lijkt het alsof Lorenzo helemaal bevrijd rijdt. Eerst triomfeerde hij in Mugello, gisteren opnieuw in Barcelona. Lorenzo zette de wedstrijd al vroeg naar zijn hand en haalde het voor WK-leider Marc Marquez en Valentino Rossi. The Doctor is nu tweede in het WK, op 27 punten van Marquez

Opvallend in Barcelona: 13 van de 26 rijders haalden de finish niet. Onder hen onze landgenoot Xavier Siméon én Andrea Dovizioso, die in ronde negen tegen de vlakte ging. De vice-wereldkampioen is pas achtste in het WK, op 49 punten van Marquez.

Eén punt voor Loi

In de Moto3 moest Livio Loi na een ontgoochelende kwalificatie en een straf wegens te traag rijden in de vrije training vanop de 28ste en allerlaatste plek vertrekken. De Helchterenaar knokte voor wat hij waard was en finishte toch nog als 15de, goed voor één WK-puntje. (jüs)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws