© Photo News

Roemeense metaaldieven viseren Halens bedrijf

Voor de Hasseltse correctionele rechtbank zijn woensdag vijf aangehouden Roemenen verschenen voor twee pogingen tot diefstal bij het Halense bedrijf Stevens & Co. Evenveel keer was het de alarminstallatie bij de specialist in seininstallatie die erger wist te voorkomen.

GeHo

In de nacht van 13 op 14 augustus kon de politie vijf dieven, onder wie een minderjarige, klissen. Via een gat in de omheining waren ze het bedrijfsterrein binnen geraakt. De daders gaven de poging tot diefstal toe en zijn in België en half Europa bekend voor gelijkaardige feiten. Ook waren ze klant bij een firma in Charleroi waar ze hun buit inleverden. Het bedrijf in Halen had de dieven eerder al op bezoek gekregen.

De procureur vorderde 18 maanden cel en de verbeurdverklaring van hun Audi en Citroën. De verdediging vroeg om rekening te houden met de medewerking die de verdachten verleend hadden aan het onderzoek en opperden om een straf met uitstel. Woensdag stond nog een 32-jarige Roemeen terecht voor eveneens een poging tot inbraak bij Stevens. Hij was er op 3 augustus gepasseerd en had het gemunt op 1.293 meter koperdraad. Bij aankomst van de politie namen hij en twee kompanen de vlucht. Hij doorkruiste onder meer een gracht. Tevergeefs. Niet veel later vond de politie de man, die de verdachten uit de eerste zaak kent, met natte broek terug in een Mercedes. Tegen hem is ook 18 maanden cel gevorderd. Zijn twee mededaders zijn niet geïdentificeerd.

Vonnis op 8 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer