Fokker en airBaltic gaan samenwerken aan waterstofvliegtuig

Nieuws
Het Nederlandse bedrijf Fokker Next Gen en de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic hebben een overeenkomst getekend over een samenwerking bij de ontwikkeling van een waterstofvliegtuig. Onder de samenwerking zal airBaltic als mogelijke eindgebruiker helpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van het Fokker Next Gen vliegtuig met vloeibare waterstofverbranding.
anp
maandag 13 mei 2024 om 07:23
Afbeelding
beeld anp

Fokker Next Gen werkt aan een compleet nieuwe Fokker op waterstof, die in 2035 op de markt moet komen. Het vliegtuig zal een capaciteit hebben van 120 tot 150 passagiers.

De verwezenlijking van een waterstofvliegtuig is volgens Fokker Next Gen sterk afhankelijk van samenwerking binnen de hele industrie. ‘Door onze collectieve expertise te bundelen en gebruik te maken van onze rijke ervaring in de luchtvaart, willen we de introductie van koolstofvrije vliegtuigen versnellen, wat een belangrijke stap in de richting van een duurzamere luchtvaart betekent’, stelt het bedrijf.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Weg vrij voor nieuwe IMF-miljoenen in Suriname

Medewerkers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben een voorlopige overeenkomst gesloten met Suriname die de weg vrijmaakt voor bijna 62 miljoen Amerikaanse dollar aan financiële steun.

Afbeelding

Ex-topadviseur van Trump moet de gevangenis in

De uiterst rechtse Steve Bannon, een voormalig topadviseur van de Amerikaanse ex-president Donald Trump met nog steeds aanzienlijke invloed, gaat binnenkort de gevangenis in voor minachting van het Amerikaans parlement (Congres). Hij moet zich uiterlijk 1 juli melden.

Afbeelding

Noren vinden grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van het land. Voor deze grondstoffen is Europa nu bijna volledig afhankelijk van China, terwijl die heel belangrijk zijn voor de productie van elektrische..

Afbeelding

VN-Veiligheidsraad kiest vijf nieuwe lidstaten

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vijf nieuwe leden gekozen. Griekenland, Denemarken, Pakistan, Somalië en Panama nemen vanaf 1 januari 2025 zitting in het orgaan.

Afbeelding

Europese beurzen eindigen hoger na renteverlaging ECB

De aandelenbeurzen in Europa zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De leenkosten in het eurogebied gingen zoals alom verwacht met een kwart procentpunt omlaag.

Afbeelding

Robinhood breidt met overname Bitstamp uit in Europa

Beleggingsapp Robinhood koopt het Europese handelsplatform voor cryptomunten Bitstamp voor 200 miljoen dollar (183 miljoen euro). Met de deal hoopt het Amerikaanse bedrijf sneller te kunnen uitbreiden buiten de Verenigde Staten.