Rusland meldt grote Oekraïense drone- en raketaanval

Nieuws
Rusland meldt zeker 31 Oekraïense drones te hebben neergehaald die waren ingezet bij nachtelijke aanvallen. Ook zouden zestien raketten uit de lucht zijn geschoten.
anp
maandag 13 mei 2024 om 08:44
Afbeelding
beeld anp

De Russische luchtverdediging kwam op meerdere plaatsen in actie, waaronder in de grensregio Belgorod. Daar zouden zondag nog vijftien doden zijn gevallen door een Oekraïense aanval. Het ministerie van Defensie meldt ook dat drones en raketten zijn vernietigd boven de Krim, een door Rusland geannexeerd schiereiland.

Oekraïne heeft nog niet gereageerd. Sinds het begin van de oorlog hebben de strijdende partijen drones ingezet om infrastructuur op elkaars grondgebied te bestoken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Door corona en inflatie meer meldingen over verwaarloosde dieren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) heeft vorig jaar veel meer zaken behandeld over verwaarloosde katten en honden dan in de twee jaar daarvoor.

Afbeelding

Chinese export stijgt sterker dan verwacht

De Chinese export is in mei sterker gestegen dan verwacht. De stijging van de uitvoer is een opsteker voor de kwakkelende Chinese economie, die sterk afhankelijk is van de buitenlandse vraag naar Chinese goederen.

Afbeelding

Consumenten besteden meer aan goederen en diensten

Consumenten hebben in april meer goederen en diensten gekocht dan een jaar eerder. De totale consumptie van huishoudens lag in april 0,6 procent hoger dan in april 2023, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

Energieverbruik duurzame bronnen gestegen, vooral uit wind en zon

De hoeveelheid verbruikte energie die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen is vorig jaar opnieuw gestegen. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afbeelding

CBS: groothandelsbedrijven zien kwartaalomzet verder dalen

De groothandel in Nederland heeft voor het vierde kwartaal op rij minder omzet geboekt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De daling in het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg bijna 6 procent.

Afbeelding

Ruim een kwart boeren en telers denkt dat teeltseizoen nog te redden is

Ruim een kwart van de boeren en telers in Nederland denkt dat dit teeltseizoen nog te redden is, ondanks de vele regen van de afgelopen weken.