© Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren - Brasschaat

Vogelspin uit Brazilië duikt op in Antwerpen via container in haven

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Brasschaat bracht vandaag een opmerkelijke, nieuwe gast binnen: een vogelspin, afkomstig uit Brazilië.

brip

“We werden gecontacteerd door de Antwerpse haven dat er een vogelspin in één van de containers uit Brazilië zat. We zijn meteen ter plaatse gegaan en hebben het beestje meegenomen voor de eerste verzorging”, klinkt het. Want de harige achtpoot heeft er een lange reis op zitten: containerschepen vanuit Brazilië naar Antwerpen doen er ongeveer twintig dagen over. “Vogelspinnen kunnen heel lang zonder eten. Maar de spin is wel erg verzwakt. Wat voor vogelspin deze juist is, weten we nog niet, dat wordt nog onderzocht. Een feit is wel dat alle vogelspinnen giftig zijn, maar dat gif is voor mensen niet altijd dodelijk.”

Het is niet ongewoon dat tropische dieren in het opvangcentrum terecht komen. Vanuit de haven zijn al eerder gekko’s, salamanders en ook varanen overgebracht. Maar toch zal de Braziliaanse spin niet in Brasschaat blijven. Het krijgt een nieuwe thuis in dierenpark Pairi Daiza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER