© AP

“In Duitsland gedode Oekraïners waren militairen”

De twee Oekraïners die afgelopen weekend in Duitsland om het leven zijn gebracht, waren militairen. Dat zegt Kiev. Beide mannen waren in Duitsland voor revalidatie na gewond te zijn geraakt in de oorlog tegen Rusland, melden Oekraïense media.

Bron: BELGA

De twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in het Duitse stadje Murnau (Beieren). Niet veel later pakte de politie een 57-jarige Rus op als verdachte. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba bedankte de Duitse autoriteiten voor de arrestatie van de verdachte, zo schrijft het Oekraïense nieuwsportaal Oekrajinska Pravda.

Volgens informatie van de politie op maandag zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat de daad te maken heeft met de Russische invasie in Oekraïne. In Duitsland wonen honderdduizenden Oekraïners en Russen.

LEES OOK. Rus verdacht van moord op twee Oekraïners in Duitsland

Momenteel wordt uitgezocht in welke eenheden de mannen hadden gediend. De twee slachtoffers zijn Oekraïners van 23 en 36, en beiden woonden in het Landkreis Garmisch-Partenkirchen. Murnau maakt ook deel uit van dat Landkreis. Allebei bezweken ze aan steekwonden - de oudste op de plaats van het misdrijf, de jongere korte tijd later in een ziekenhuis.

“Veel alcohol in het spel”

De onderzoeksrechter liet de verdachte zondag opsluiten op verdenking van de dubbele moord. Volgens de eerste informatie lijkt het dat de drie mannen elkaar kenden, aldus een politiewoordvoerder. 

“Er zijn verklaringen van getuigen dat de drie betrokkenen ook eerder samen waren gezien. Er zijn aanwijzingen dat heel veel alcohol in het spel was”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Herrman (CSU), zondag op de Beierse omroep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER