In totaal nemen 28 auteurs en 29 illustratoren deel aan de Voorleestoer (archiefbeeld).© mgb

Voorleestoer dompelt 1.845 scholieren onder in literatuur: “Willen leesvuur bij jongeren aanwakkeren”

Sint-Niklaas -

Op maandag 27 mei vindt de elfde editie van de Voorleestoer plaats in Sint-Niklaas. Alle leerlingen uit tweede middelbaar ontmoeten tijdens het evenement een auteur en een illustrator, en dat op een bijzondere locatie in de stad.

Yannick Joos

Het literaire evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2013 door door schoolbibliothecaris Ann Schatteman en Catherine Note, bibliothecaris in de bibliotheek Sint-Niklaas.  

“De Voorleestoer wil het leesvuur bij jongeren aanwakkeren, want rond hun 14e haken nogal wat lezers af”, vertelt coördinator Liesbeth Elseviers. “ Het is een levensfase waarin de leesmotivatie onder druk staat. Een moment waarop ingezet moet worden op leesbevordering en dat doet de Voorleestoer door de jongeren in contact te brengen met een auteur en een illustrator. De Voorleestoer wil heel graag die bruggenbouwer zijn en doet dat inmiddels al elf jaar.”

In totaal nemen 28 auteurs en 29 illustratoren deel aan het evenement, verspreid over 55 uiteenlopende locaties in de Sint-Niklase binnenstad, gaande van cafés, ijssalons en andere horecazaken tot het stadhuis en musea.

Meer info over de deelnemers en locaties via: www.voorleestoer.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER