Vorig jaar was de eindzege in de tweedaagse Vermarc Cycling Project voor de Nederlandse Babette Rosman (centraal in het geel).© gmd

Wielrennen Kalender

KOERSKALENDER BRABANT. Vermarc Cycling Project voor vrouwen, Kampioenschap van het Pajottenland maakt nieuwe start en een nieuw criterium in Wambeek

Het pinksterweekend staat garant voor heel wat koersgeweld. De vrouwen rijden zaterdag en zondag hun Vermarc Cycling Project, in Sint-Martens-Bodegem wordt het Kampioenschap van het Pajottenland voor juniores van onder het stof gehaald, terwijl de juniores en nieuwelingen ook hun Ronde van Vlaanderen rijden.

Wim Redant

Elite 1.12B in Meldert-Hoegaarden (vrijdag 17 mei)

Wat moet je weten? Het kermiscomité Meldert Leeft richt in samenwerking met Olympia Tienen jaarlijks een Meldertse kermiskoers in.

Praktisch: start vrijdag om 18 uur aan Café Odette voor een koers van 100 kilometer. Trefpunt is de Ermelindisstraat 14 in Meldert.

Vrouwen 1.15.2 in Tervuren (zaterdag 18 mei)

Wat moet je weten? Jos Smet sloeg met de organisatie achter Ronde van Vlaams-Brabant de handen in elkaar en zo was het Vermarc Cycling Project geboren. De Brabantse rensters kunnen zo twee dagen in de eigen provincie koersen. Tervuren vormt zaterdag de eerste halte van tweedaagse. Zondag volgt in Sint-Martens-Bodegem de slotetappe

Praktisch: start zaterdag om 16 uur in Tervuren voor een etappe van 92,4 kilometer. Trefpunt is De Nettenberg in de Hertenbergstraat 1. Zondag start om 15 uur aan Huisje Mostinckx voor een koers van 102 kilometer. Trefpunt is het Dorpsplein 5 in Sint-Martens-Bodegem.

Criterium Elite 1.12 in Wambeek (zaterdag 18 mei)

Wat moet je weten? Jan Duyschaver richt zaterdag met Van Eyck Sport-Josan een nieuw criterium in dat plaatsvindt in de thuishaven van zijn club. Het aantal renners blijft beperkt tot 35.

Praktisch: start om 15 uur aan de Pol De Montstraat in Wambeek voor een koers van 69 kilometer.

Kampioenschap van het Pajottenland voor junioren in Sint-Martens-Bodegem (zondag 19 mei)

Wat moet je weten? Ulrik Van Schepdael richt met Bodegem Kapelle Sportief de enige Dilbeekse koers in die overleefde. We herinneren ons nog een PK, dat door thuisrenner Remco Evenepoel met groot machtsvertoon werd gewonnen, voor Ilan Van Wilder. Na een PK werd ook een Vlaams Kampioenschap georganiseerd. En zo vindt zondag voor het eerst sinds 2019 opnieuw het Kampioenschap van het Pajottenland plaats. Met de Snikberg en de kasseien van de Kerkberg belooft het een pittige koers te worden.

Praktisch: Start om 12 uur aan Huisje Mostinckx voor een koers van 100 kilometer. Trefpunt is het Dorpsplein 5 in Sint-Martens-Bodegem.

Juniores en nieuwelingen in Tremelo (maandag 20 mei)

Wat moet je weten? Niels Albert heet met zijn Bike Store maandag de junioren en nieuwelingen welkom in Tremelo.

Praktisch: de nieuwelingen starten om 13 uur voor een koers van 61,6 kilometer, oftewel acht ronden van 7,7 kilometer. De juniores starten om 15 uur voor een koers van 84,7 kilometer, oftewel elf ronden van 7,7 kilometer. Verzamelen aan de voetbalkantine van KV Tremelo, in de Basdongenstraat 1 in Tremelo.

Koersen buiten de provincie

Ronde van Vlaanderen voor junioren en nieuwelingen in Oudenaarde (zondag 19 mei)

Wat moet je weten? Flanders Classics organiseert zondag in Oudenaarde de Ronde van Vlaanderen Jeugddag op een pittige omloop gekruid met spitse hellingen en een stevige portie kasseien.

Praktisch: Alle formaliteiten: Sint-Bernarduscollege, Hoogstraat 30. Start om 9 uur voor 50,9 kilometer (U17 meisjes), start om 11 uur voor 74,3 kilometer (U17 jongens), start om 13.30 uur voor 74,3 kilometer (U19 meisjes) en start om 16 uur voor 128,7 kilometer (U19 jongens).

Antwerp Port Epic (zondag 19 mei)

Wat moet je weten? Antwerpse profkoers die start om 12.30 uur voor 178 kilometer. Ook de, elite-vrouwen rijden hun Antwerp Port Epic. Zij starten om 10.30 uur voor 140 kilometer

Ronde van Limburg (maandag 20 mei)

Wat moet je weten? Ronde van Limburg voor profs in Hasselt. Start om 12.15 uur voor 195,6 kilometer.

Koersen buiten de landsgrenzen

Vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei: Spie Internationale Juniorendriedaagse Axel. Vrijdag, rit in Axel, zaterdag tijdrit in Westdorpe en rit in Sluiskil, zondag finale in Velzeke.

Zaterdag 18 en zondag 19 mei: Junioren, Nations Cup, Trophée Centre Morbihan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER