© rr

Man valt mensen aan met zwaard in voorstad Londen: 14-jarige jongen overleden

In de Londense voorstad Hainault is dinsdag een 36-jarige man gearresteerd nadat hij mensen had aangevallen met een zwaard. Daarbij is een 14-jarige jongen overleden, verschillende mensen raakten gewond.

Bron: BELGA

De politie werd ‘s ochtends omstreeks 7 uur lokale tijd opgeroepen vanwege een “serieus incident” in Hainault, een woonwijk ten oosten van Londen. Zo waren er meldingen dat er een voertuig in een huis was gereden en dat verschillende mensen neergestoken waren. Getuigen zeggen dat ze mensen hebben horen schreeuwen en dat ze de aanvaller een “enorm zwaard” zagen dragen. Een persoon hoorde iemand roepen: “Ze is in haar gezicht gestoken”.

© AP

Toen de politie ter plaatse kwam, viel de verdachte ook twee agenten aan. 22 minuten na de oproep slaagden de agenten erin de man een elektrische schok toe te dienen met hun stroomstootwapen, en vervolgens ook te arresteren. “Een man met een zwaard werd ter plaatse gearresteerd”, aldus de politie.

De hele buurt is afgezet en het metrostation Hainault is voor onbepaalde tijd dicht. Volgens de politie is er geen terrorisme gemoeid met het incident. “De politie zoekt niemand anders in verband met dit incident. Er wordt wel extra gepatrouilleerd in het gebied.”

(Lees verder onder de foto)

De politie zet de straat af.© AFP

Een dode, vier gewonden

Vijf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een 14-jarige jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. “De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was neergestoken en overleed een korte tijd later”, klinkt het bij hoofdcommissaris Stuart Bell.

De twee politieagenten die het slachtoffer van de aanval werden, hebben “serieuze verwondingen” en zullen geopereerd worden. De toestand van de twee andere slachtoffers is nog niet duidelijk, al zouden ze niet in levensgevaar verkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Angstaanjagend incident”

“Dit incident toont het gevaar waar onze politieagenten elke dag mee te maken hebben, en ik dank hen voor hun moed”, zegt burgemeester van Londen Sadiq Khan. De politieagenten “waren zich er wel degelijk van bewust dat dit een gevaarlijke man was”, maar ze “riskeerden hun eigen veiligheid om ervoor te zorgen dat anderen niet gewond raakten als gevolg van de acties van deze man”.

“Dit moet een angstaanjagend incident zijn geweest voor de betrokkenen. Ik weet dat de gemeenschap geschokt en ongerust is”, zei adjunct-commissaris Ade Adelekan. “Mensen zullen willen weten wat er is gebeurd en we zullen zo snel mogelijk meer informatie geven.”

Ook de premier van het Verenigd Koninkrijk reageert geschokt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer