Wat mag je verwachten van de tv die je in je huiskamer zet?
Volledig scherm
Wat mag je verwachten van de tv die je in je huiskamer zet? © Samsung

Vijf essentiële vragen bij de aankoop van een nieuwe tv

MultimediaEen nieuwe tv in huis halen is niet echt hetzelfde als een brood kopen: potentieel geef je er honderden of duizenden euro's aan uit, dus je wil er ook lang van kunnen genieten. Aan de hand van deze vijf vragen kan je een weloverwogen keuze maken.

15 reacties

  • Melanie Degucht

    6 jaar geleden
    Met al die vervelende reclame op bijna alle zenders verbruikt men onnodig elektriciteit en is de levensduur van de tv met de helft verminderd, tot 8 minuten reclame om de 10 minuten is van het "slechte" teveel.
  • Djensen Reunens

    6 jaar geleden
    @Johan Van Biesen Je kan op je smarttv ook gewoon YouTube kijken en Facebook scrollen, en er is wel een degelijk verschil tussen 4k en 1080p maar als enkel Netflix 4k materiaal heeft en is een 1080p 120hz OLED ook goed genoeg maar voor een beetje meer heb je een 4k OLED en dat is toch de creme.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    Ik zal naar mijn bestaande TV blijven kijken tot hij in puin valt. Maar ik denk niet dat ik daarna een nieuw toestel koop. Het programma-aanbod is om te huilen: eindeloze herhalingen, op elke zender minstens 3 kookprogarnma's, films worden 4 à 5 keer onderbroken voor onnozele reclame, domme spelletjes en kwisjes, de nutteloze rolkrant, idiote (praat)shows in de stijl van "kijk eens hoe leuk wij zijn!". Neen, bedankt.
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Beter wachten op microled, dat is de toekomst, en 80% van de mensen ziet het verschil niet tussen 4K en 1080P, zonder televisie worden de mensen ook slimmer, ze kijken dan naar andere dingen bvb op joetoep en consoorten...zo worden ze niet hersengespoeld door de mainstream media die ons liever blaaskes wijsmaken dan echt nieuws te verspreiden.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Binnen 10 jaar vind je die 4K en Oled tv voor €400 euro of goedkoper (ondertussen zijn er al een aantal 8K tv's op de markt).