Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent. © Jan Aelberts

1 op de 4 vrouwelijke zelfstandigen zou het anderen afraden: “Als vrouw een zaak starten? Begin er niet aan”

Steeds minder vrouwen in ons land stampen een eigen zaak uit de grond. Vooral het statuut maakt de drempel hoog om de stap te wagen. "In andere sectoren heeft men het over quota, maar bij zelfstandigen worden vrouwen over het hoofd gezien."

11 reacties

  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Inderdaad, begin er niet aan, wordt ambtenaar. Veel gemakkelijker. 1 jaar ziek = 1 jaar loon zonder te werken, enkel incasseren, zo simpel kan het leven zijn.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Ze hebben gelijk, maar ook mannen zijn ontevreden. Laag pensioen, weinig zekerheid over inkomen. Mijn vrouw gaat binnenkort opgeven en huisvrouw worden. Goed voor mij! Heeft ze weer rust.
  • jozeg de boeck

    5 jaar geleden
    Zelfstandige worden en iets opbouwen is voor 9 van de 10 dodelijk voor de gezondheid, fysisch en psychisch.
  • JOris VVlaenderen

    5 jaar geleden
    @patrick weyers... met dank aan jullie zelfstandige voorvaderen???? Ik ken er vrij veel die op hun 50/55 op rust konden gaan. Wel na hard werken, maar niet alleen door dat werken hoor!
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    ja wat willen ze ..dat klanten verplicht worden bij vrouwelijke zelfstandige te kopen?
  1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
    PREMIUM

    Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

    Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)