Meisje van 8 enige overlevende busongeluk Zuid-Afrika, 45 inzittenden overleden

© Limpopo Department of Transport and Community Safety

In Zuid-Afrika is een bus van een brug gestort, daarbij zijn 45 inzittenden om het leven gekomen. Dat meldt het ministerie van Transport. Een meisje van 8 is de enige overlevende.

blg, em

Het ongeval gebeurde in de noordoostelijke provincie Limpopo, in de buurt van een bergpas. De buschauffeur verloor om nog onduidelijke redenen de controle over het stuur, waarna de bus 50 meter naar beneden stortte en vuur vatte.

Volgens het ministerie van Transport was de bus onderweg van Botswana naar Moria, in het noorden van Zuid-Afrika. In totaal zaten er 46 mensen op de bus, van wie er dus 45 overleden zijn. De enige overlevende is een achtjarig meisje, zij raakte zwaargewond en ligt momenteel in het ziekenhuis.

“Sommige lichamen zijn onherkenbaar verbrand, anderen zitten vast onder het puin en weer anderen liggen verspreid over de plaats van het ongeluk”, aldus het ministerie in een verklaring.

Zuid-Afrika heeft een van de meest ontwikkelde wegennetten van het continent, maar is een van de slechtst presterende landen als het gaat om verkeersveiligheid.