Andy Murray zet revalidatie verder en staat weer op trainingsveld

© USA TODAY Sports via Reuters Con

Andy Murray (ATP 56) heeft een nieuwe stap gezet in zijn revalidatie van zijn enkelblessure. De 36-jarige Brit deelde vrijdag een kort filmpje via sociale media waarop hij enkele balletjes slaat op het oefenveld.

Bron: BELGA

Murray blesseerde zich eind vorige maand in Miami tijdens zijn derderondewedstrijd tegen Thomas Machac. Nadat hij het uitschreeuwde van de pijn en op de grond viel, kon hij de wedstrijd na een korte blessurebehandeling afwerken. Na de match onthulde hij echter op Instagram dat hij twee gewrichtsbanden in zijn linkerenkel ernstig had beschadigd. 

Eerder deze week klonk het in de entourage van de voormalige nummer één van de wereld dat het herstel “goed” verloopt. Onderzoek had ook aangetoond dat Murray geen operatie moest ondergaan. Een datum voor zijn comeback blijft wel onbekend.

De drievoudige grandslamwinnaar, die sinds 2019 met een kunstheup speelt, had eerder al aangekondigd dat hij waarschijnlijk dit jaar afscheid neemt van het proftennis. Murray, tweevoudig olympisch goudenmedaillewinaar, gaf hierbij wel aan dat hij graag zijn land nog wil vertegenwoordigen op de Spelen in Parijs, die eind juli starten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen