© Getty Images via AFP

Belgische glorie op Ladies European Tour golf: Manon De Roey degradeert de tegenstand en pakt eindzege in Zuid-Afrika

Manon De Roey heeft zondag de South African Women’s Open golf (European Tour/320.000 euro) op haar palmares bijgeschreven.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 32-jarige Antwerpse, die het toernooi in Kaapstad aanvatte met een ronde van 69 slagen en een gedeelde elfde plaats, golfde zich met een tweede ronde van 67 slagen aan de leiding. Die zou ze niet meer afstaan. Met een derde ronde van 66 slagen sloeg ze een kloof van drie slagen op de Marokkaanse Ines Laklalech.

Op de laatste dag, die net als tijdens de vorige ronde werd gespeeld onder zeer winderige omstandigheden in Zuid-Afrika, liep De Roey een slotronde van par en dit na twee birdies en twee bogeys. Met een totaal van 274 slagen, veertien onder par, hield onze landgenote de Engelse Gabriella Cowley en de Nieuw-Zeelandse Momoko Kobori met vier slagen achter zich.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is voor De Roey de tweede overwinning op de European Tour. In 2022 won ze de Aramco Team Series in Bangkok. Begin dit seizoen blonk ze al uit met een derde plaats op de Kenia Open.

“Eerste doel bereikt”

“Ik ben super blij met mijn prestatie,” liet de Roey na haar zege weten. “Ik had voor de aanvang van het seizoen een paar doelen vooropgesteld en een daarvan was om weer te winnen”, legde ze uit. “Ik speel graag in winderige omstandigheden. Ik kan dan de bal gewoon zijn werk laten doen en voel me daarbij meer ontspannen.”

De Roey, die al zeker is van haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs, hield aan haar overwinning 48.000 euro over. Ze komt dankzij de eindzege ook op de tweede plaats in de ranking van de Ladies European Tour. Een plaats in de top 10 aan het einde van het seizoen staat garant voor deelname aan het finale LPGA kwalificatietoernooi in de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer