© Shutterstock

Rus verdacht van moord op twee Oekraïners in Duitsland

In een winkelcentrum in het Duitse stadje Murnau (Beieren) zijn zaterdag in de vooravond twee Oekraïense mannen omgebracht. Niet veel later pakte de politie een 57-jarige Rus op die beschouwd wordt als zeer verdacht. De achtergrond van de moorden is nog volledig onduidelijk.

lto
Bron: BELGA

Zo is nog onbekend of het drietal elkaar kende. “We staan nog helemaal aan het begin van ons onderzoek”, zei politiewoordvoerder Daniel Katz. 

De feiten deden zich rond 17.15 uur voor, aldus de woordvoerder. De dader nam eerst de benen, maar al snel kon de politie de 57-jarige verdachte op zijn thuisadres oppakken, niet ver van de plaats delict. 

De twee slachtoffers zijn Oekraïeners van 23 en 36, en beiden woonden in het Landkreis Garmisch-Partenkirchen. Murnau maakt ook deel uit van dat Landkreis. Allebei bezweken ze aan steekwonden - de oudste op de plaats van het misdrijf, de jongere korte tijd later in een ziekenhuis.

De politie startte een onderzoek naar een dubbele moord. Het parket vraagt de aanhouding van de verdachte. In de loop van zondag moet hij voor een onderzoeksrechter verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer